"IMAMO PROBLEM": Novak Đoković uputio alarmantno upozorenje

Novosti online

15. 09. 2023. u 10:40

Dejvis kup nekada je bio tenisko reprezentativno takmičenje u kojem je domaća publika mogla da uživa i gleda neke od najboljih tenisera sveta, međutim, od pre četiri godine sve manji broj država je domaćin takmičenja.

ИМАМО ПРОБЛЕМ: Новак Ђоковић упутио алармантно упозорење

Foto: EPA-EFE/Ana Escobar

Za taj sistem mnogi kao glavnog krivca vide bivšeg asa Barselone Đerara Pikea, ali Novak Đoković smatra da odgovornost snosi ITF.

Samo nekoliko desetina navijača pratilo je Dejvis kup meč grupne faze između Švajcarske i Francuske u Mančesteru, a na tome je Stan Vavrinka, švajcarski teniser, ironično zahvalio Đeraru Pikeu.

Međutim, Đoković, kome se ovaj format takođe ne dopada, objasnio je šta je problem i da Pike nije jedini odgovaran.

- Nije krivica Đerara Pikea. ITF je dozvolio da se ovaj format promeni. On je došao sa svojom investicionim fondom da uloži novac i to je i uradio. Ako nekoga krivite, krivite ITF. Neko je koristio moje citate kada sam rekao da podržavam promene. Da, podržavam ih, ali ovo nije dobar format. Ovo je drugi ekstrem, moramo negde između da pronađemo rešenje. Srbija je poslednji put igrala pred domaćim navijačima pre četiri-pet godina. To je dug period da mi ne igramo kod kuće. Mislim da treba nešto da menjamo. Nadam se da moj glas može da se čuje. Igrači nisu konsultovani i zato uglavnom imamo problem. Na kraju su igrači frustirani, idu kod medija i govore razne stvari - rekao je Novak po dolasku u Valensiju gde će igrati na Dejvis kupu.

O tome koliko srpski navijači dugo nisu gledali svoje tenisere kod kuće prethodno je posle meča sa Južnom Korejom govorio i Dušan Lajović.

- Igram Dejvis kup desetak godina, ali ono što nam fali su mečevi pred domaćom publikom u svojoj zemlji. Videćemo da li će biti promena naredne godine, s obzirom na to da je okončana saradnja sa Kosmosom - rekao je Lajović.

Srpski teniseri u Valensiji igrali su pred samo par stotina ljudi, a veliki broj tenisera bojkutuje novi sistem pa je tako Novak jedini igrač iz top deset koji igra u ovom kolu.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)