ITALIJA U TRANSU ZBOG SRBINA: "Beskonačni Đoković ide ka besmrtnosti i nema nameru da se zaustavi"

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

11. 09. 2023. u 17:25

"Ponovo najjači", "jači od svih", "poklonio nam je jedno veče bogovskog tenisa", "posle pet godina vraća se kao gospodar Njujorka", "ne popušta", "osvajač 24 grend slemova u karijeri", "šampion izvan vremena koji ne daje bilo kakvog znaka o popuštanju uprkos 36 godina", "ne popušta Srbin i dominira i ko zna koliko će još, on nema nameru da se zaustavi..."

ИТАЛИЈА У ТРАНСУ ЗБОГ СРБИНА: Бесконачни Ђоковић иде ка бесмртности и нема намеру да се заустави

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

To su samo isečci iz hvalospeva i opisa igre Novaka Đokovića u italijanskim medijima, iako se meč finala Ju-Es opena igrao kasno za novinske izveštaje i ocene ali nije se propustilo:

„Najbolja osveta za poraz od pre dve godine“, „Đoković je srećan, presrećan čovek,, „ide ka besmrtnosti“, „poklonio nam je jedno veče bogovskog tenisa, vratio se kao gospodar Njujorka“, Nole Džoker „sada se teši sa 24 gren slema u karijeri“, legendarni podvig, korak ispred Nadala i pre svega izjednačen rekord Margaret Kort...

Uz naglašavanje da i u 36. godini ima "fizičku formu dečaka", te da "drugi set sigurno stiče pravo da se nazove najlepši svih vremena", italijanski mediji dodaju i „srpski titan, fenomenalan u odbrani, izdržava pritisak protivnika i koristi svoju najbolju taktiku kratkih uzvraćanja...“

Onaj plač, koji oslobađa od silnog adrenalina i od napetosti takve igre, pa potom skidanje dresa i nošnjenje majice posvećene velikom prijatelju, legendarnom Kobiju Brajantu, "ostaju za legendu i istoriju jedinstvenog tenisa".

Oglasio se i Nikola Pjetranđeli, bivši italijanski teniser:

Pod naslovom „Još jednom Đoković“ poručio je:

„On je broj jedan u svetu, Nadal mi se čini istrošenim“.   

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?