PA, DA LI JE MOGUĆE... Evo kada Novak Đoković igra polufinale Ju-Es opena

Novosti online

07. 09. 2023. u 21:58

Novak Đoković nastavlja da pobeđuje na Ju-Es openu, ali organizatori mu nimalo nisu olakšali posao kada su određivali termine polufinala.

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево када Новак Ђоковић игра полуфинале Ју-Ес опена

Tanjug/AP

Za plasman u željeno finale njujorškog grend slema, Nole za protivnika ima najveće iznenađenje tog turnira, novog ljubimca domaće publike, Bena Šeltona koji je 47. na ATP listi a priredio je nekoliko senzacija.

I, njihov meč će, po našem, srednjoevropskom vremenu, početi u petak oko 21 čas.

Naizgled, idealno, bar za ovdašnje ljubitelje tenisa, ali...

Jedan detalj će prilično "ići na nerve" Novaku, njegovom stručnom štabu, ali i Đokovićevim navijačima:

Nole će protiv 16 godina mlađeg Amerikanca igrati kada su uslovi najteži za nadmetanje.

Očekuje se da će tokom dana temperatura u Njujorku biti oko 32 stepena na Celzijusovoj skali, ali se očekuju i padavine (šanse za to su procenjene na oko 40%), te se u vreme odigravanja meča, što je "ne pre tri popodne po lokalnom vremenu" predviđa da će vlažnost vazduha biti preko 70%.

A to sportistima nimalo ne prija.

 Upravo zato je Džon Mekinro, američka teniska legenda, u nedavnom ekskluzivnom intervjuu za "Novosti" i istakao da Nole jeste favorit, ali da veliki faktor na Ju-Es openu jeste kada se meč igra, jer Srbinu, sada 36-godišnjem, dnevni termin manje odgovara upravo zbog vrućine, a i ogromne vlažnosti.

Novak Đoković na Ju-Es openu 2023 / Foto: Printskrin

A baš za dnevni termin, i to u najtoplijem, dlu dana, organizatori su se odlučili kada je reč o susretu Srbina i Amerikanca od kog se u Americi mnogo toga očekuje na ovom grend slemu.

Bilo kako bilo, i taj meč, i sve vezano za Ju-Es open (na kome je zbog jezivih uslova Danil Medvedev uzviknuo usred svog četvrtfinala "Jedan teniser će ovde umreti, pa ćete videti") - pratite i dalje uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

---

Drugo polufinale, Karlos Alkaraz - Danil Medvedev, igra se u večernjem terminu, kada se u Njujorku očekuje 26 stepeni i 38% vlažnosti vazduha. 

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini