"SINSINATI JE POSEBAN": Novak Đoković otkrio zbog čega se razlikuje od drugih turnira

Novosti online

18. 08. 2023. u 08:13

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju pošto je u osmini finala savladao Francuza Gaela Monfisa sa 2:0 (6:3, 6:2).

СИНСИНАТИ ЈЕ ПОСЕБАН: Новак Ђоковић открио због чега се разликује од других турнира

Profimedia

To je 19. pobeda Đokovića nad Monfisom u isto toliko odigranih susreta.

- Bila je to evolucija obojice tokom poslednjih petnaest i više godina koliko igramo jedan protiv drugog – prvo u juniorima, a posle i u profesionalnoj konkurenciji. U početku sam se mnogo mučio s njim, pogotovo fizički – kada igraš sa jednim od najvećih atleta na Turu, moraš da budeš spreman na to da će se svaka lopta vratiti. To je pokazao u nekoliko poena i sada, pogotovo u prvom setu - kaže Đoković i dodaje:

- Uspevao sam komforno da osvajam gemove na svoj servis, precizno sam servirao i terao sam ga na dodatni udarac. Na 4:3 u prvom setu je napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i poklonio mi brejk, a posle toga sam preuzeo kontrolu, podizao nivo sve više – skoro bez greške drugi set. Njegova igra mi odgovara. Lepo je videti ga kako opet igra dobro.

Posle meča sa Davidovičem Fokinom, Novak je rekao da lopta u Sinsinatiju „leti“.

- Definitivno jedna od najbržih podloga na betonu koje imamo na Turu. Razgovarao sam sa mnogo igrača, svi su saglasni – lopta visoko skače i teško ju je kontrolisati. Zato servis daje toliko veliku prednost. Znam da je to ključ i nadam se da ću nastaviti tako - zaključuje Novak.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica, kome je još jedan Srbin, Dušan Lajović zbog povrede predao meč pri rezultatu 5:0 u prvom setu za domaćeg tenisera.

Meč najboljeg srpskog tenisera i Frica igraće se u noći između petka i subote, ne pre 2.30.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)