ĐOKOVIĆ POSLE SINSINATIJA (OPET) PRVI? Evo šta je potrebno da bi se to dogodilo

Novosti online

12. 08. 2023. u 22:40

KARLOS Alkaras je eliminisan u Torontu, ali trka za prvu poziciju na ATP listi itekako ostaje zanimljiva.

ЂОКОВИЋ ПОСЛЕ СИНСИНАТИЈА (ОПЕТ) ПРВИ? Ево шта је потребно да би се то догодило

Tanjug/AP

Ključeve o(p)stanka na vrhu ATP liste drži Karlos Alkaraz, a oni otključavaju vrata zvana Sinsinati, gde će ponovo biti prvi nosilac. 

Da sačuva prvu poziciju potrebno mu je da uđe bar u finale Mastersa, a tada ga ni trijumf Novaka Đokovića u tome ne bi zaustavio. 

Ako Alkaras ispadne pre finala, tada bi Đokoviću titula donela povratak na svetski vrh. Nole može do broja 1 i preko finala, ali bi Karlitos morao da izgubi znatno ranije u tom slučaju.

Otežavajuća okolnost jeste u tome da Novak nije odigrao nijedan turnir od Vimbldona, priprema se za Ju-Es open. 

Novaku na ruku ide i eliminacija Danila Medvedeva. I Rus je poražen u četvrtfinalu u Torontu, tako da će i on i Španac sa manje poena doći na Ju-Es open i to će olakšati Novaku borbu za svetski vrh, pogotovo jer na Flašing Medouzu ne brani nijedan bod i imaće velike šanse za broj 1.

Medvedev je treći na svetu, zaostaje više od dve hiljade poena iza Đokovića, ali ne brani mnogo do kraja godine. S obzirom da je Nole u drugačijoj situaciji, da je prošle jeseni osvojio osvojio tri titule i igrao jedno finale, jasno je da mu ova bitka za broj 1 u troje neće biti laka.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)