USIJANJE U NJUJORKU! Novak Đoković i Karlos Alkaraz - nastavlja se trka za svetskog broja jedan u tenisu

Đ. S.

01. 08. 2023. u 11:37

ZATIŠJE u svetu tenisa posle Vimbldona neće još dugo trajati. Avgust donosi sa sobom nove izazove, masterse i početak Ju-Es opena zakazan za poslednje dane osmog meseca (od 28. avgusta do 10. septembra). Biće to prilika za Novaka Đokovića da namiri neraščišćene račune iz Londona, ali i da se sa Karlosom Alkarazom nadmeće za prvo mesto na ATP listi. Na njoj, Španac je započeo 30. nedelju kao vođa muškog karavana, iako mu se prednost nad srpskim igračem delom otopila.

УСИЈАЊЕ У ЊУЈОРКУ! Новак Ђоковић и Карлос Алкараз - наставља се трка за светског броја један у тенису

Tanjug/AP

Alkaraz je tako prevazišao legende poput Endija Rodika, Matsa Vilandera i Borisa Bekera po broju sedmica na vrhu, a zbog propuštanja takmičenja u Umagu, ispustio je 180 poena i sada ima 430 bodova više od Đokovića. Međutim, kako raspored diktira i učešće na novim takmičenjima, imaće Karlos priliku da tu prednost i uveća barem do Sinsinatija, gde bi i on i Novak trebali da igraju.

U Torontu, Alkaraz za odbranu ima samo 45 poena, dok će u Sinsinatiju ta cifra biti 180. Đoković u Sinsinatiju i Njujorku može samo da profitira usled prošlogodišnjih izostanaka i sveukupno je na talonu tri hiljade bodova na takmičenjima gde će obojica učestvovati.

Pogled na novu ATP listu takođe nije doneo previše velikih promena kada je u pitanju najboljih deset tenisera sveta, a blagi skok napravio je Aleksandar Zverev trijumfom u Hamburgu pa je sada 16. na svetu. Ali među našim igračima, titulom srpskog "broja dva", sada može da se pohvali Laslo Đere čiji su nedavni uspesi doprineli poboljšanju od čak 19 mesta. Asu iz Sente sada pripada 39. pozicija, dok je Miomir Kecmanović nazadovao tri mesta i pripada mu 42. pozicija. Dušan Lajović je poslednji Srbin među top 100 na 66. mestu, dok su ispod Hamad Međedović na 147. i Filip Krajinović na 247. poziciji. Primetan je i slobodan pad Rafaela Nadala koji je 139, a teško da će do promene nabolje i doći u slučaju Španca od kojeg se očekuje da propusti ostatak aktuelne sezone i na teren se vrati tek dogodine.

ATP LISTA

1. K. Alkaraz (Španija) 9.225 bodova

2. N. Đoković (Srbija) 8.795

3. D. Medvedev (Rusija) 6.520

4. K. Rud (Norveška) 4.985

5. S. Cicipas (Grčka) 4.850

6. H. Rune (Danska) 4.825

7. A. Rubljov (Rusija) 4.730

8. J. Siner (Italija) 3.815

9. T. Fric (SAD) 3.515

10. F. Tijafo (SAD) 3.085

----------------------------------

38. L. Đere 1.145

42. M. Kecmanović 1.090

66. D. Lajović 839

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024