RUSKINJA PREKO BEOGRADA HTELA U VARŠAVU NA TURNIR: Poljski carinici zabranili ulaz u državu poznatoj teniserki

Novosti online

23. 07. 2023. u 10:20

Poljski graničari nisu dozvolili ulazak u zemlju ruskoj teniserki Veri Zvonarjovoj.

РУСКИЊА ПРЕКО БЕОГРАДА ХТЕЛА У ВАРШАВУ НА ТУРНИР: Пољски цариници забранили улаз у државу познатој тенисерки

FOTO: EPA

Kako je u subotu saopštilo poljsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, ruska sportistkinja koja je pristalica režima ruskog predsednika Vladimira Putina, pokušala je da do Poljske stigne avionom iz Beograda, prenosi Ukrinform.

- Granična služba 21.jula nije pustila rusku teniserku u Poljsku. Vera Zvonarjova je pokušala da stigne do naše zemlje letom Beograd-Varšava uz vizu koju je izdala Francuska. Teniserka je po dolasku iz Srbije ostala u tranzitnoj zoni varšavskog aerodroma Šopen - saopštilo je poljsko Ministarstvo.

Kako se navodi, poljska granična služba zabranila je sportistkinji ulazak u zemlju, jer je ona svrstana među osobe čiji je boravak na teritoriji Poljske nepoželjan iz razloga nacionalne bezbednosti i zaštite javnog reda.

- Poljska se dosledno suprotstavlja režimima Putina i (beloruskog predsednika Aleksandra) Lukašenka, ne dozvoljavajući ulazak u zemlju onima koji podržavaju akcije Rusije i Belorusije“, navodi se u saopštenju poljskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je ranije saopšteno, 38-godišnja teniserka trebalo je da učestvuje na WTA turniru, koji će biti održan u Varšavi od 24. do 30. jula. Bivša finalistkinja Vimbldona i US Opena trenutno zauzima 655. mesto na WTA listi.

Zvonarjova je bila jedina ruska teniserka prijavljena za ovaj turnir.

BONUS VIDEO: Partizan je šampion ABA lige

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo