"SRPSKA ENGLESKINJA" KOJU BRITANCI VOLE SVE VIŠE I VIŠE: Jedna od najvećih senzacija na Vimbldonu je "naše gore list"

Novosti online

13. 07. 2023. u 16:46

Dok najveću pažnju na Vimbldonu privlači šta će uraditi aktuelni Novak Đoković i može li da mu krunu skine neko od preostalih kandidata koje predvodi Karlos Alkaraz, te kako će se okončati sjajan turnir u konkurenciji dama, Englesku je ovih dana oduševljavala i jedna devojčica srpskog porekla.

СРПСКА ЕНГЛЕСКИЊА КОЈУ БРИТАНЦИ ВОЛЕ СВЕ ВИШЕ И ВИШЕ: Једна од највећих сензација на Вимблдону је наше горе лист

FOTO: Tanjug/AP

Mika Stojsavljević ima samo 14 godina i, iako toliko mlada, dobila je posebnu pozivnicu organizatora londonskog grend slema da učestvuje u juniorskom nadmetanju, na kome takmičari imaju do 16 godina.


I pored toga što je značajno mlađa od skoro celokupne konurencije, Stojsavljevićeva je na listu svojih vimbldonskih uspeha ovih dana upisala i činjenice da je eliminisala četvrog nosioca, Peruanku Perez Alarkon, pa Australijanku Džon, 13. favoritkinju...

U današnjem četvrtfinalu je, ipak, poklekla.


Od Engleskinje srpskog porekla bila je bolja Renata Jamrihova iz Slovačke, koja je trijumfovala rezultatom 6:2, 6:7(6), 6:1. Ta pobeda ne treba da čudi, jer je Slovakinja em dve godine starija, em je bila i 629. na VTA listi (trenutno 635), em ima grend slem titulu - sa Federikom Urđezi je osvojila ovogodišnji Australijan open u konkurenciji juniorki koje se nadmeću u dublovima.


Imajući to u vidu, uspesi Mike Stojsavljević koji su se desili u danima za nama - zapravo su, po svoj prilici, samo najava blistave teniske budućnosti koja sledi.

A Novak Đoković?

Podsetimo, Novak Đoković u petak igra protiv Janika Sinera polufinale Vimbldona, a taj meč možete da pratite uživo uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)