SENZACIONALNA SRPKINJA ISPALA SA VIMBLDONA! Natalija Stevanović naterala dvostruku šampionku da se pomuči

A. I.

08. 07. 2023. u 16:12 >> 16:18

NIJE Natalija Stevanović uspela da napravi još jedan podvig na Vimbldonu. Od omalene Srpkinje bolja je bila Petra Kvitova u dva fantastična seta ( 3:6, 5:7), a Čehinja je saveznika imala i u kiši koja je prekinula meč.

СЕНЗАЦИОНАЛНА СРПКИЊА ИСПАЛА СА ВИМБЛДОНА! Наталија Стевановић натерала двоструку шампионку да се помучи

TANJUG/AP

Srpkinja je iz kvalifikacija stigla u glavni žreb i to iz 11. pokušaja našla se na grend slemu. Hrabro je i danas igrala, ali iskustvo koje na svojoj strani ima Petra Kvitova bilo je presudno. Ipak, harizma kojom pleni i fantastična igra koju je prikazala nalepile su joj epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg turnira, što je uprkos porazu i danas opravdala.

Obe su bile sigurne u uvodnim gemovima. Već u trećem teniserka iz Srbije došla je do dve brejk lopte. Odbranila ih je iskusna Petra Kvitova koja, zanimljivo, u trećem gemu nije ubacila nijedan prvi servis, imala čak tri duple servis greške... Te je Nišlijki dala priliku za treću brejk loptu koju ovoga puta koristi.

Kao da je Stevanovićeva naljutila dvostruku osvajačicu Vimbldona, ne samo da je vratila brejk, već je napravila seriju od četiri osvojenih gemova u nizu i na kraju je lako došla do 1:0 u setovima.

Ponovo je slična slika viđena i na startu drugog seta. Osvojila je gem Stevanović, a potom pokušala da napravi brejk na rivalkin servis. Nakon višeminutne borbe bekhend je Čehinji doneo prevagu u igri na razliku.

U trećem gemu napravila Kvitova brejk, a obeležila ga je rasprava Srpkinje i sudije. Nezadovoljna je bila zbog toga što joj nakon čelendža nije dodeljen as, pravdala se sudija da je to zbog toga što je Kvitova bila na lopti iako je nije udarila.

Odgovorila je na najbolji mogući način Nišlijka. Napravila je ribrejk nakon tri duple servis greške rivalke imala je tri gem lopte, iskoristila je treću.

Volje nije manjkalo kod Natalije da se vrati u drugi set, čekala je strpljivo svoju šansu, a ona je došla u osmom gemu. Imala je novu brejk loptu, te naterala Kvitovu da pogreši i pošalje lopticu u mrežu. Taman kada se zahuktala srpska igračica usledio je prekid zbog kiše, a pre pola tri neće se vraćati na teren.

Ono što je posebno impresivno bilo, vodila je 5:4, a u drugom periodu igre tokom devet gemova nije napravila nijednu neiznuđenu grešku.

Nakon više od dva sata nastavljen je meč, a čini se da je pauza više prijala Kvitovoj koja je došla do osam vezanih poena i povela je 6:5, a potom potvrdila brejk i nakon 107 minuta igre plasirala se u narednu fazu Vimbldona.

NATALIJA STEVANOVIĆ - PETRA KVITOVA  3:6, 5:7

 - Konačno je Srpkinja prekinula niz rivalke, osvojila je poen nakon deset rivalke u nizu. Ne predaje se Natalija - 30:30. Pogrešila je Kvitova sa mreže je poslala lopticu u aut. Ne predaje se naša teniserka. Pokušava da ostane u meču. Tri brejk lopte imala je Natalija, a četiri meč Kvitova.

5:6 - BREJK! Osam vezanih poena po povratku na teren osvojila je Kvitova koja servira za meč.

5:5 - Prijala je pauza Petri Kvitovoj koja brzo dolazi do tri gem lopte. Koristi prvu

15:55 - Nastavljen je drugi set meča Natalija Stevanović

15.42 - Izgleda da se mečevi na otvorenom uskoro nastavljaju. Organizatori su i danas, šestog dana nadmetanja, dospeli u probleme zbog padavina, ali one nisu napravile haos kao u utorak, kada su brojni mečevi prekinuti pa nastavljeni tek sutradan, a desetinama njih počeci odloženi za sredu ili čak četvrtak.

15.42 - Pobednica ovog srpsko-češkog megdana, u kome se naša senzacionalna teniserka nalazi na gem od izjednačenja na 1:1 u setovima, igraće u trećem kolu ili protiv šeste favoritknje, Ons Žaber iz Tunisa, ili protiv 50. sa VTA liste, Kanađanke Bjanke Vanese Andresku.

15.40 - Podsetimo, Stevanovićeva je do najvećeg uspeha karijere, današnjeg nastupa na Vimbldonu, došla pobedivši triput u ovogodišnjim kvalifikacijama (sa po 2:0 je eliminisala Gramatikopulovu iz Grčke, Mendlikovu iz SAD i Basolsovu iz Španije), a potom je prvom kolu pobedila nekada najbolju teniserku sveta i svojevremeno finalistkinju Vimbldona, Karolinu Pliškovu, takođe bez izgubljenog seta.

15.32 - Dok čekamo nastavak duela, da podsetimo da meč života Natalija Stevanović, koja je tek 225. na VTA listi, igra protiv Čehinje koja je dvaput osvajala Vimbldon (2011. i 2014), koja je 31 titulu osvojila u karijeri, a koja je na ovom grend slemu deveti nosilac.

Petra Kvitova tokom meča sa Natalijom Stevanović na Vimbldonu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

15.25 - Britanski javni servis Bi-Bi-SI (BBC) objavio je u 15.25 po našem, srednjoevropskom vremenu, da se "sigurno pre 14.30 po lokalnom (15.30 po našem) mečevi  na otvorenom neće nastavljati jer kiša ne prestaje". A kako je to maltene sada, i kiša baš nema milosti, moraće Petra i Natalija još da pričekaju na nastavak svog vrlo zanimljivog duela.

15.20 - Još uvek se ne nastavlja ovaj megdan... Pauza je sada već prilično duga.

13.46 - Saopštili su organizatori da se meč Stevanović - Kvitova sigurno neće nastaviti pre 14:30.

Prekinut je meč!

Natalija Stevanović tokom meča sa Petrom Kvitovom na Vimbldonu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

5:4 - Počinje da pada kiša u Londonu. Zanimljivo je da Natalija nije napravila neiznuđenu grešku u drugom setu, te zasluženo vodi u njemu.

4:4 - BREJK! Srpkinja se ne predaje. Nastavila je da igra odličan tenis, došla do brejk lopte, te naterala rivalku da pogreši.

3:4 - Strašan servis gem Natalije Stevanović. Tri gem lopte za Nišlijku. Prvu vraća Kvitova.

2:4 - Sačuvala je Kvitova servis i nakon velike drame došla do gema.

2:3 - Nastavlja da vrši pritisak Natalija, kao da je zbog odluke sudije da joj ne dosudi poen dobila dodatnu motivaciju. Višeminutni gem koji je igran na razliku nakon velike drame dobija Kvitova.

2:2 - Tri brejk lopte za Nataliju, dve je uspela da spasi Čehinja koja je pre toga napravila tri duple greške na servisu. Treća je bila sreća!

1:2 -  BREJK! Gem za Kvitovu. Obeležio ga je poen u kome je Natalija napravila as, a nakon čelendža poen joj nije dodeljen već je usledila rasprava sa sudijom.

Petra Kvitova tokom meča sa Natalijom Stevanović na Vimbldonu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

1:1 - Novi gem u kome Stevanovićstrpljivo gradi poene. Došla je do izjednačenja, a onda je na scenu stupio neverovatan bekhend Kvitove i izjednačenje

1:0  - Nakon sedam minuta bespoštedne igre u prvom gemu drugog seta upisala ga je Natalija Stevanović.

PRVI SET 3:6

3:6 - Pokušala je Stevanovićeva da napadne rivalku, ali bezuspešno. Tri set lopte u nizu za Petru Kvitovu. Koristi prvu.

Natalija Stevanović tokom meča sa Petrom Kvitovom na Vimbldonu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

3:5 - Četiri gemova u nizu osvojila je Kvitova, imala i sada set loptu, proradio je na trenutak servis Stevanovićeve koja je došla do izjednačenja i nakon velike borbe do gema

2:5 - Izašla je Kvitova na mrežu, napala srpkinju, a ona lobom pogađa osnovnu liniju nakon čega je i sama čestitala Nataliji. Do kraja je mirno privela gem kraju deveta igračica sveta, a Natalija servira za ostanak u setu.

2:4 - BREJK! Potom "nulom" Kvitova pravi novi brejk.

2:3 - Potvrdila ga je brzo Čehinja.

2:2 -BREJK! Opaka ofanziva Kvitove koja kada izađe na mreži sa lakoćom poentira. Ima dve prilike da vrati brejk.

Petra Kvitova tokom meča sa Natalijom Stevanović na Vimbldonu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

 2:1 BREJK - Čarobna igra omalene teniserke iz Niša. Imala je dve brejk lopte na servis Kvitove. Spasla je Kvitova obe. Ipak, usledila je dupla servis greška, potom loš servis i brejk Srpkinje.

1:1 - Čarobna igra Petre Kvitove koja na mreži odličnim volejem uspeva iza mreže da pošalje lopticu za prvi poen na servis Srpkinje. Odmah nakon toga Natalija as udarcem izjednačuje. Usledio je potom još lepši poen iz forhenda. Naredni poen greška Kvitove i gem za Srpkinju.

0:1 - Prvi servis na meču ima Petra Kvitova. Dobro je defanzivno Stevanović otvorila meč, ipak, sigurno uz odlične slajseve Petra dolazi do uvodnog gema, za to joj je trebalo tri minuta.

UOČI MEČA STEVANOVIĆ- KVITOVA

Čudesna Srpkinja, koja je piše jednu od najlepših vimbldonskih bajki ove godine, izlazi na megdan dvostrukoj šampionki na terenima "Ol Ingland Klaba", Petri Kvitovoj.

Srpska teniserka Natalije Stevanović posle sjajnih pobeda u prva dva meča nastavlja najbolju igru karijere u duelu sa Čehinjom Petrom Kvitovom koja je trenutno deveta teniserka sveta.

Biće to njihov prvi međusobni duel jer se do sada nisu sretale na terenu.

Nišlijka, trenutno 225. na VTA listi, je u prvom kolu savladala 18. nosioca Karilinu Pliškovu, a potom dobru formu potvrdila protiv Nemice Tamare Korpač. Ono što posebno raduje jeste da je kvalifikantkinja do trećeg kola došla bez izgubljenog seta.

Nataliji je na velikim uspesima na Vimbldonu čestitao i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković. Nakon pobede u prethodnom kolu Natalija je prokomentarisala Noletov poziv da zajedno jedu travu.

NAGRADNI FOND NA VIMBLDONU 2023

Ukupni nagradni fond za ovogodišnji Vimbldon biće 44,7 miliona funti, saopštili su organizatori trećeg teniskog grend slema u sezoni. Ukupni nagradni fond na Vimbldonu biće uvećan za 11,2 odsto u poređenju sa 2022. kada je iznosio 40,3 miliona funti. Nagradni fond je uvećan za 17,1 odsto više nego na takmičenjima pre pandemije koronavirusa.

Pobednici u muškom i ženskom singlu osvojiće po 2.350.000 funti, a poraženima u finalu u singl konkurenciji pripašće po 1.175.000 funti.

Organizatori su u saopštenju naveli da je prioritet stavljen na podršku igračima koji ispadnu u ranoj fazi.

Oni koji su ispali u prvom kolu zaradili su  55.000 funti, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)