DOKLE IDE MRŽNJA PREMA NOVAKU: "Đoković treba da bude ljubomoran na Nadala, njegov uspeh je veći"

Novosti online

14. 06. 2023. u 17:26 >> 17:29

SRPSKI teniser Novak Đoković postao je najbolji teniser svih vremena osvojivši 23. grend slem u karijeri. Ipak, ne smatraju svi srbina za kralja tenisa.

ДОКЛЕ ИДЕ МРЖЊА ПРЕМА НОВАКУ: Ђоковић треба да буде љубоморан на Надала, његов успех је већи

FOTO: Tanjug/AP

Ne prođe turnir da Novak Đoković ne ostavi iza sebe gomilu rekorda. Osporavalo mu se da ne može biti najbolji igrač svih vremena jer nema najviše grend slem trofeja, a sada su dežurni kritičari pronašli nove razloge zbog čega Novak nije najbolji.

Jedan od njih je Ilije Nastase, rumunski teniser koji je 1973. godine osvojio Rolan Garos, a godinu dana kasnije Ju-Es open.

- Ne mislim da je to lična borba između njega (Novaka Đokovića prim. aut.)  i Nadala. Ne vidim tu stvar. To se desilo, zar ne? Moglo je da bude i obrnuto, da Nadal ima 23 titule. Obojica su tu, blizu jedan drugom. Đokoviću je to bitno, ali mislim da Nadal nije ljubomoran na to - rekao je Nastase u razgovoru za rumunske medije.

Foto: Printskrin

Ne samo to, nego dvostruki Grend slem šampion smatra da je Španac napravio veći podvig tokom karijere.

- Neko drugi treba da bude ljubomoran na Nadala. To što je 14 puta uzeo Rolan Garos. To je teže od Đokovićevih 23 GS. Samo da znate, pobediti na šljaci 14 puta na RG? Mislim da se neće roditi igrač koji može to da uradi - zaključio je Nastase.

ILIJE NASTASE - SKANDAL MAJSTOR

Nastase je jedan od deset igrača u istoriji koji su osvojili više od 100 ATP profesionalnih titula (62 pojedinačno i 45 u dublu).

Imao je nadimak „Gadan“, ali je tvrdio da je spavao sa više od dve hiljade žena.

Kada je na terenu razgovarao je sa publikom, razbijao rekete, bacao loptice na sudije i uzvikivao uvrede.

Jedan od najkontroverznijih trenutaka desio se kada je trebalo da igra sa legendarnim Arturom Ešom u meču dublova, a ušao je sa licem ofarbanim u crno, nailazeći na ogromno negodovanje javnosti.

Ostaće upamćen i po rasnim komentarima na račun ćerke Serena Vilijams.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave