FEDERER ĆUTI, ALI... Oglasio se veliki Rodžerov prijatelj i poklonio se Novaku Đokoviću

Novosti online

12. 06. 2023. u 09:33

REĐAJU se čestitke Novaku Đokoviću kao na traci. Rafael Nadal se oglasio među prvima, ali od Rodžera Federera ni traga ni glasa.

ФЕДЕРЕР ЋУТИ, АЛИ... Огласио се велики Роџеров пријатељ и поклонио се Новаку Ђоковићу

FOTO: Tanjug/AP

Švajcarac se ućutao i zakopčao do grla, ali nije njegov zemljak i jedan od najboljih prijatelja Stanislas Vavrinka.

Vavrinka je odmah nakon velikog finala na svom Instagram storiju objavio fotografiju Đokovića uz emotikon "koze" i tako jasno stavio do znanja da Srbina smatra najvećim svih vremena (GOAT).

EPA/EFE

 

Njegova objava sigurno se neće dopasti njegovom prijatelju i bivšem saigraču Rodžeru Federeru, ali i fanovima tenisa u Švajcarskoj koji smatraju da je njihov Rodžer neprikosnoven.

Foto: Printskrin

 

I Stefanos Cicipas nije ostao ravnodušan na uspeh Đokovića, iako je priznao da je u polufinalu navijao za Karlosa Alkaraza.

– Dotakao si nas i naša srca nesalomivim duhom i snažnom odlučnošću. Tvoja sposobnost da odgovoriš svakom izazovu postali su simbol nade navijačima širom sveta. Hvala ti što nam pokazuješ da napornim radom i strašću snovi mogu da postanu stvarnost – napisao je Cicipas.

Trijumf nad Kasperom Rudom u finalu Rolan Garosa izazvao je i čestitku zvaničnika ATP-ja upućenu Novaku Đokoviću. Iako je na relaciji ove organizacije i najboljeg tenisera sveta bilo više trzavica, ovog puta su morali da se pokore i priznaju ko je najbolji.

ATP je na zvaničnom Tviter profilu objavio fotografiju i poređenje sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Oni su istakli da je Novak osvojio 23 grend slem titule, šest završnih turnira u sezoni i 38 masters titula, odnosno 67 pehara na najvažnijim turnirima.

Rafa ima jednu grend slem titulu manje, kao i dva mastersa manje, ali i jedne Olimpijske igre. Međutim, sve to zajedno je 59 trofeja, dok je Švajcarac na cifri od 54. Federer je osvojio 20 grend slem titula, šest završnih turnira i 28 mastersa.

Jasno je, prema tim brojkama i prema broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, Novak danas počinje 388. nedelju, Federer je stao na 310. dok je Nadal do sada stigao do 209, pa je srpski teniser najbolji u istoriji ovog sporta. Dileme nema.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata