"JA SAM PROTIV LUKAŠENKA": Sabalenka se pere od Belorusije i podržava bezobraznu Ukrajinku

Novosti online

07. 06. 2023. u 10:18

MNOGO prašine se diglo juče posle četvrtfinala Rolan Garosa gde su snage odmerile Arina Sabalenka i Elina Svitolina. Ukrajinka nije htela da pruži ruku Beloruskinji koja ju je čekala na mreži.

ЈА САМ ПРОТИВ ЛУКАШЕНКА: Сабаленка се пере од Белорусије и подржава безобразну Украјинку

FOTO: Tanjug/AP

Svitolina je samo prišla sudiji, otišla u svlačionicu, a potom žestoko kritikovala svoju protivnicu.

Tako je protekla nova epizoda ukrajinsko-beloruskog rata na teniskom terenu.

– Zašto je čekala da joj čestitam, kada sam već rekla da se sa ruskim i beloruskim teniserkama ne pozdravljam? – postavila je Ukrajinka pitanje na konferenciji za medije i odmah odgovorila.- Zato da bi ona ispala žrtva, a mene publika izviždala.

Tako se i dogodilo. Sabalenka je sa 6:4, 6:4 slavila u četvrtfinalu, potom, kao da je sve u redu, došla na mrežu da primi čestitke – i tu ostala praznih šaka.

– Uradila sam to instinktivno – objašnjava druga teniserka sveta. - Uvek tako radim posle mečeva. Mislim da Elina nije zaslužila onakve zvižduke, mnogo je poštujem zbog svega što je uradila otkako se porodila.

Iako je prethodne dve konferencije za medije preskočila, sada se pojavila i odgovorila na pitanje o svom odnosu sa Aleksandrom Lukašenkom, predsednikom Belorusije.

– Jednom smo se slikali zbog Fed kupa, ali ja sam protiv njega. I to slikanje je bilo pre rata. Već sam puno puta rekla da sam protiv rata. Ne želim da se mešaju sport i politika, imam 25 godina i samo želim da igram tenis. Preskočila sam dve konferencije jer novinari pokušavaju da mi u usta stave izjave koje nisam htela da kažem.

Međutim, Svitolina ne popušta:

– Namerno je sve uradila kako bih ja bila izviždana. Nije mi jasno zašto nju ne kažnjavaju kada neće da dođe na pres-konferenciju a druge da. Naomi Osaka je bila kažnjena kada je baš ovde odbila da razgovara sa novinarima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri