CICIPAS VIŠE I NE KRIJE! Grk otkrio za koga će navijati u duelu između Đokovića i Alkaraza

Novosti online

07. 06. 2023. u 07:47

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz, prvi na ATP listi, plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je u četvrtfinalu ubedljivo savladao Grka Stefanosa Cicipasa 6:2, 6:1, 7:6 (7:5).

ЦИЦИПАС ВИШЕ И НЕ КРИЈЕ! Грк открио за кога ће навијати у дуелу између Ђоковића и Алкараза

Foto: AP

Alkaraz sada vodi u međusobnom skoru 5:0, a Grk mu je pružio jači otpor samo u finišu trećeg seta kada je spasao tri set-lopte, pa napravio brejk, ali više od taj-brejka nije mogao.

Alkaraz će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića, koji je ranije danas savladao Rusa Karena Hačanova (3:1).

A Cicipas je, pričajući o sudaru sa Špancom, otkrio i za koga će navijati u polufinalu.

- Nemam mnogo stvari da vam kažem, igrao je fantastično, probaću malo više da spavam pre mečeva, izgleda da pomaže - rekao je 24-godišnjak pa odgovorio koga će podržavati u polufinalu: „Navijam za mlađe.”

Deo razloga za jednu od najslabijih partija mesecima unazad Stefanos traži i u nedostatku kvalitetnog sna.

- Raspored je drugačiji, igrao sam uveče, poremetio sam raspored spavanja, a to je veoma važno za oporavak. Pravio sam greške ranije, kao kada sam igrao protiv Novaka u Bersiju pre nekoliko godina. Karlos igra sjajno, zaslužio je pobedu, smeta mi što je nespavanje uticalo na mene i to je to.

Značajne rezultate pravio je Cicipas na ovogodišnjim grend slemovima. Posle finala Australije koje je izgubio od Novaka Đokovića, nije mala stvar ni plasman među najbolja četiri u Parizu, mada ovako ubedljiv poraz svakako boli.

- To je baš dobro pitanje. Da li me pogađa poraz? Da, to pokazuje da mi je stalo. Tenis mi znači mnogo, nije lepo kada se ovakve stvari dese. Bitno je da si okružen ljudima koji razumeju, posebno oni bliži. Nije bilo zabavno na terenu u prva dva seta, bio sam isključen, kao da sam spavao. Ne želim da se ovako nešto ponovi.”

Za kraj, o polufinalu bez kojeg je večeras ostao i u najavi najspektakularnijem meču od starta sezone između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

- Novak ima iskustvo, Karlos ima noge i trči kao Brzi Gonzales i da udara jake udarce, drugi voli da kontroliše stvari na terenu i da tera protivnika da trči. Ne bih da dajem prognoze. Loš sam u tome.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina