ALKARAZ O POLUFINALU ROLAN GAROSA SA ĐOKOVIĆEM: "Hoćeš da budeš najbolji? Onda moraš da pobediš najboljeg!"

Novosti online

06. 06. 2023. u 22:56

Karlos Alkaraz je postao drugi učesnik polufinala Rolan Garosa, a pred duel sa Novakom Đokovićem poslao je jasnu poruku šta očekuje od tog spektakla.

АЛКАРАЗ О ПОЛУФИНАЛУ РОЛАН ГАРОСА СА ЂОКОВИЋЕМ: Хоћеш да будеш најбољи? Онда мораш да победиш најбољег!

TV Eurosport

Podsetimo, pomenuti 20-godišnjak zakazao je duel sa Noletom deklasiravši u četvrtfinalnom derbiju 5. tenisera sveta, Stefanosa Cicipasa.

Na pitanje voditeljke Marion Bartoli "Kako igraš tako dobro?!" uz osmeh je odgovorio:

- Reći ću da sve vreme verujem u sebe, reći ću da je to najvažnija stvar, ne samo za mene, već za svakog. Uvek mislim da ću igrati ovakve mečeve na ovakvom nivou. Mislim da je ključ svega da se igra sa uživanjem.

"Nikad nije lako završiti meč, a Stefanos te baš 'napao' na kraju trećeg seta...", glasila je konstatacija bivše teniserke:

- Izgubio sam fokus, imao sam nekoliko meč lopti... Onda je on počeo da igra bolje, ali sam u probleme došao jer sam ja izgubio fokus. Srećan sam što sam se vratio u igru, pobedio baš kao što sam i verovao da će biti, ali bilo je jako, jako teško u završnici - priznao je Španac.

Karlos Alkaraz tokom meča sa Stefanosom Cicipasom u četvrtfinalu Rolan Garosa / FOTO: Tanjug/AP

A onda, pitanje koje su svi čekali.

"Igraćeš u polufinalu protiv osvajača 22 grend slem titula, Novaka Đokovića. Danas je publika bila uz tebe, vidi se da je i ona želela taj meč. Šta možeš da kažeš o tome?

- Osetio sam energiju i ljubav kod ljudi na tribinama. Da, igrati ovde je stvarno fenomenalno. Što se polufinala tiče, biće to dobar meč i za igranje i za gledanje (osmeh). Ako želiš da budeš najbolji, moraš da pobediš najbolje. A Novak je jedan od najboljih na svetu. Biće to svakako veliki izazov za mene i želeo bih da odigram na visokom nivou - istakao je Alkaraz na centralnom terenu Rolan Garosa.

Pratite ovaj grend slem i dalje uz sportske stranice portala "Novosti". Na pravom ste mestu.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!