TENISKA LEGENDA GRMI: Novaka Đokovića ne poštuju koliko zaslužuje

Novosti online

24. 05. 2023. u 12:43

Legendarni Džon Mekinro govorio je o stanju u svetu tenisa

ТЕНИСКА ЛЕГЕНДА ГРМИ: Новака Ђоковића не поштују колико заслужује

FOTO: Tanjug/AP

– Kada je bio tamo, o njemu se pričalo samo kao o favoritu. Sada ima osam onih koji mogu da pobede. Tačno je da je Đoković slavio dva puta. U idealnom slučaju, Rafa bi igrao na visokom nivou i neko je morao da pokaže da je bolji od njega u takvim okolnostima. To je ono što su ljudi želeli da vide – rekao je Mekinro za špansku “Marku” i dodao:

– Ne bih se usudio da kažem da neće moći ponovo da pobedi na Rolan Garosu posle svega što je tamo uradio. Sve dok igrate, imate mogućnost. Podseća me na Lebrona Džejmsa, koji nastavlja da pokazuje da je sjajan igrač, ali na kraju utakmice sve to počinje da ga košta. Previše je očekivanja od njega, već ima godina. To će se desiti i Nadalu, od njega se uvek očekuje najviše. Da vidimo šta će biti, sledeće godine puni 38 godina.

Postavlja se pitanje da li će Đokoviću biti lakše u odsustvu Nadala.

– Mislim da će se i on suočiti sa tim na isti način, znajući da ima mnogo više tenisera koji mogu da osvoje trofej. Imaće rivale poput Alkaraza, Runea… Medvedev igra dobro, pobedio je u Rimu. Važan će biti i žreb. Valjda Novak neće biti u Alkarazovoj polovini. Sve je zanimljivije zbog činjenice da Medvedev stiže kao broj dva.

Na kraju, nameće se pitanje ko je pod većim pritiskom.

– Teško je reći, ali Alkaraz je nov, taj koji je doneo svežinu, naelektrisan tenis. Ima takvu ličnost da svi žele da pobedi. Ima 20 godina i već je postao ambasador našeg sporta. Đokoviću nije ukazano poštovanje koje zaslužuje. Možete biti saglasni sa njim ili ne – zaključio je Mekinro.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista