"NISAM ZA TO..." Novak Đoković besan zbog nove odluke čelnika ATP-a

Novosti online

15. 05. 2023. u 08:01

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igraće protiv Britanca Kamerona Norija u osmini finala mastersa u Rimu.

НИСАМ ЗА ТО... Новак Ђоковић бесан због нове одлуке челника АТП-а

FOTO: Tanjug/AP

Srbin je juče u trećem kolu takmičenja u prestonici Italije pobedio Bugarina Grigora Dimitrova 6:3, 4:6, 6:1, pa je pričao o raznim temama.

- Bio je dobar meč. Uvek je izazov igrati s Grigorom, jedan od najtalentovanijih na Turu već godinama. U finišu drugog seta pokazao je za šta je sposoban, momentum se promenio otkad sam poveo 4:2, imao je i podršku publiku. Srećan sam što sam odmah u prvom gemu trećeg seta napravio brejk i time zadržao stvari pod kontrolom - rekao je Đoković.

Novak je zatim otkrio da se polako privikava na podlogu.

- Što više mečeva igram, bolje se osećam na šljaci. Voleo bih da odigram maksimalan broj mečeva na ovom turniru, zato sam ovde. Drugačiji je raspored, turnir sada duže traje. Dan između mečeva je na neki način dobar, imaš vremena za odmor i za trening – mislim da sam bliži željenom nivou. Mislim da sam danas u većem delu meča bio čvrst – dobro sam servirao i kretao se, koristio šanse, sa izuzetkom ta četiri gema.

FOTO: Tanjug/AP

 

Đoković se često žalio, kao i ostali teniseri na kvalitet šljake u prestonici Italije.

- Moramo prihvatiti da će biti nepravilnih odskoka na šljaci, ali tačno je da Rim ima reputaciju za ne baš najbolju podlogu. Znam sve te momke koji se bave time već petnaestak godina, prijatelji smo… Pitao sam da li se igra na terenima pre turnira, a problem je kada se ne igra – onda se teren ’lomi’, bude rupa itd. Pre desetak godina su doveli ljude sa Rolan Garosa, tada je teren bio najbolji… Na terenu broj pet, na kojem sam trenirao, činilo mi se da je bolji teren nego na centralnom.

ATP je uveo novo pravilo trajanja mastersa po više od jedne sedmice, što se nikako ne sviđa najboljem srpskom teniseru.

- Zavisi iz kojeg ugla se gleda. Generalno, nisam pobornik novog formata. Već imamo četiri slema godišnje koji traju dve nedelje, plus jedna nedelja priprema ako dođeš do kraja. Sada ćemo od sledeće godine imati i osam mastersa koji su manje-više dvonedeljni. Ako si navijač, dodatni dan da vidiš vrhunske igrače je super, više tenisa u tvom gradu… Prednost je i zbog oporavka na tom konkretnom turniru, ali ako igraš sve velike turnire na šljaci, plus Indijan Vels i Majami, onda nisi baš najsvežiji za Rolan Garos… Zavisi šta su igraču ciljevi, za mene je na šljaci to Rolan Garos, pokušavam da se tempiram za Pariz. Pozitivno je i što više igrača ima priliku da igra, jer je veći žreb.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije