DECO, OVO JE BILO ZA VAS: Važna poruka Novaka Đokovića posle teniskog trilera u Rimu

Novosti online

14. 05. 2023. u 17:41

NOVAK Đoković i Grigor Dimitrov sastali su se u meču 3. kola ATP turnira u Rimu, a po završetku tog vrlo interesantnog duela, Nole je imao jednu važnu poruku.

ДЕЦО, ОВО ЈЕ БИЛО ЗА ВАС: Важна порука Новака Ђоковића после тениског трилера у Риму

Foto: TennisTV

Nakon što je Novak Đoković pobedio Dimitrova u Rimu, najpre je ovako sumirao utiske:

- Veoma solidno sam igrao. Mogao sam da dobijem sa 2:0, jer sam u drugom setu vodio sa 4:2, a on je promašio onaj forhend na mreži... Međutim, napravio sam duplu servis grešku, on brejk, pa su navijači stali uz njega. I, ta energija sa tribina je preokrenula tok meča, a meni malo opao nivo igre. Ali, srećom, odmah sam pronašo pravi ritam na početku trećeg seta, ispostavilo se da je onaj brejk na startu te deonice bio ključan i mogu da kažem da sam veoma zadovljan kako sam završio ovaj duel - rekao je najpre Nole.

Novak Đoković daje izjavu posle pobede nad Grigorom Dimitrovom na mastersu u Rimu / Foto: TennisTV

Upitan od strane novinara Tenis TV-a šta bi mogao da poruči deci koja ga gledaju, koja se bave tenisom a vide čoveka koji briljira kada je teško, odgovorio je na fantastičan način:

- Srećom po mene, ja jesam dobio više duela u kojima sam bio u teškim trenucima nego što sam ih izgubio. Ali, mnogo sam ja mečeva i izgubio. Naročito na početku karijere, od najvećih rivala. Kad god bih, u tih prvih nekoliko godina, trebalo da napravim taj ključni korak, da uđem u finale, ili osvojim slem, nisam uspevao u tome. I, mnogo toga sam tada naučio. Postao sam jači zbog tih rivalstava koje sam imao sa Federerom i Nadalom, ali i Marejem. Treba ostati na stazi, ostati strpljiv, verovati u proces u kome ste... Važno je razumeti sebe, jer je svako jedinstven, pa zato treba shvatiti šta vama ide dobro, koja je, da tako kažem, vaša formula za uspeh, psihički, ali i fizički i emotivno, a onda se toga treba držati - zaključio je Đoković.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)