NADAL ČUPA KOSU: Navijači Novaka Đokovića našli dokaze i razbili veliki teniski mit!

Novosti online

13. 04. 2023. u 12:31

NOVAK Đoković je krenuo u pohod na ATP turnir masters serije u Monte Karlu, a njegovi navijači u - raskrinkavanje teniskih mitova.

НАДАЛ ЧУПА КОСУ: Навијачи Новака Ђоковића нашли доказе и разбили велики тениски мит!

Tanjug/AP

Kod pristalica španskog asa već dugo vlada mišljenje da bi njihov ljubimac "još  ubedljivije bio najbolji na svetu" da Nole nije iskoristio Rafine brojne povrede da osvoji važne turnire.

Međutim, oni kojima je srpski teniser u srcu, na sledeći način su dokazali neistinitost te tvrdnje.

Na Tviteru je, jedan od njih, poručio sledeće:

"Najveći mit u tenisu je da je Nadal odigrao mnogo manje turnira od Đokovića zbog povreda. A kada se računaju grend slemovi, završni ATP turniri i mastersi, stvari stoje ovako:

Đoković 208 turnira (osvojio 66)

Nadal 206 (osvojio 58)

Istina je, dakle, da je Đoković odigrao samo dva velika turnira više od Nadala, ali je osvojio osam titula više". 

Drugi Novakovi navijači ukazuju na jedan podatak koji se malo ističe u javnosti.

Naime, od "velike trojke" (u koju spada i Rodžer Federer), koja je jedina u istoriji tenisa i došla do 20 grend slem titula (Rafa i Nole do 22, Švajacarac je zastao na pomenutih 20), upravo je Đoković najmanje puta morao da igra u finalima grend slema protiv rivala kojima je to debitantsko učešće u tim mečevima za trofej.

- Novak je izgubio isti broj grend slem finala kao Federer. A od velike trojke, Novak je najmanje puta igrao protiv debitanata u finalu. Najviše takvih suparnika imao je Nadal, i to polovinu njih na svojoj omiljenoj podlozi - piše jedna Noletova navijačica uz statističko podesećanje na sledeće:

Federer je 31 put igrao u grend slem finalu, pobedivši u 64% njih. Đoković je u 33 finala ostvario 67% pobeda, a Nadal u 30 finala 73% pobeda.

Međutim, za razliku od Novaka koji je samo četiri puta u finalima imao debitante u mečevima za grend slem trofej (ti suparnici su bili Conga, tada 38. na svetu, Cicipas (5.), Beretini (6.) i Kirjos (40.), Federer je imao šest takvih suparnika, a Nadal je osam puta igrao protiv debitanata u grend slem finalu.

Od pomenute trojke, Švajcarac i Španac su po jedan takav meč izgubili (Federer od Del Potra, Nadal od Vavrinke), a Đoković nije dozvoljavao iznenađenja, ima učinak 4-0).

Ko je sledeći Noletov suparnik?

Podsetimo, na mastersu u Monte Karlu, Novak Đoković je pobedio Ivana Gahova, momka koji je odigrao daleko, daleko bolje nego što to njegov teniski rejting (198. na ATP listi) najavljuje.

Sledeći rival srpskom asu je Italijan, i to ovog četvrtka u prilično zanimljivom terminu.

ATP Monte Karlo - Turnir koji je Novak Đoković "jedva čekao"

Đoković je turnir u Kneževini osvojio dva puta, ali ne u skorije vreme - 2013. i 2015. godine.

Prošle sezone zaustavljen je u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine, a upravo je nadmetanje u Monte Karlu turnir koji Novak najduže čeka da ponovo osvoji, kada se radi o najvećim takmičenjima - mastersima i grend slemovima.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio Novakovu titulu u Melburnu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!