SRBIJA SA TUGOM U OČIMA GLEDA NAJNOVIJU VTA LISTU: Zlatno doba ženskog tenisa u našoj zemlji je prošlost

Novosti online

03. 04. 2023. u 18:30

SRBIJA je ovog jutra ponovo ugledala NovakaĐokovića na čelu ATP liste, a žensa, VTA list, koja je takođe objavljena danas neće obradovati ljubitelje tenisa u našoj zemlji.

СРБИЈА СА ТУГОМ У ОЧИМА ГЛЕДА НАЈНОВИЈУ ВТА ЛИСТУ: Златно доба женског тениса у нашој земљи је прошлост

FOTO: Teniski savez Srbije

Najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić zadržala je tek 127. poziciju na najnovijoj VTA listi, koja je objavljena danas.

FOTO: Tanjug/AP

Krunićeva je sakupila 524 boda. Srpska teniserka je trenutno van terena, pošto se oporavlja od operacije kolena.

Naša zemlja nikako da dobije neku igračicu koja bi mogla da barem na trenutke bljesne i pokaže talenat koji su svojevremeno demonstrirale Ana Ivanović i Jelena Janković, u zlatnom dobu našeg tenisa.

Jedna od onih kojoj se prognoziralo da će dosegnuti te visine,Olga Danilović, je nazadovala za jedno mesto i trenutno je 136. igračica na VTA listi sa 491 bodom.

FOTO: EPA

Natalija Stevanović je zadržala 224. poziciju sa 294 boda, a prvu poziciju na VTA listi i dalje drži sjajna Poljakinja Iga Švjontek sa 8.975 bodova.

Poljakinja nije odbranila titulu na turniru u Majamiju zbog čega je izgubila hiljadu bodova u odnosu na prethodnu listu najboljih teniserki sveta.

FOTO: EPA

Druga je Beloruskinja Arina Sabalenka sa 6.945 bodova, dok je treća Amerikanka Džesika Pegula sa 5.605.

Potom slede Francuskinja Karolin Garsija, Uns Džabir iz Tunisa, Amerikanka Koko Gof, Kazahstanka Elena Ribakina, Ruskinja Darija Kasatkina, Grkinja Marija Sakari i Čehinja Petra Kvitova.

Naredna VTA lista biće objavljena za nedelju dana.

 

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)