"ZVEZDA JE PROSEČAN KLUB": Izraelski ministar podigao glas zbog prelaska Bahara u Beograd

Novosti online

03. 04. 2023. u 13:13

Trener Makabi Haife Barak Bahar zameniće to mesto klupom Crvene zvezde.

ЗВЕЗДА ЈЕ ПРОСЕЧАН КЛУБ: Израелски министар подигао глас због преласка Бахара у Београд

Foto: EPA

Izraelski "One" otkriva da je dogovor postignut. Navodi se da Makabi iz Haife, koji trenira Bahar, nije krio razočaranje povodom ovih vesti, koje su donekle mogli i da očekuju.

Dodaje se da šampion Izraela već razmišlja o njegovoj zameni, koja bi morala sa sobom da dovede i kompletan stručni štab. "One" piše da će Bahar u Beograd sa sobom povesti asistenta Gaja Carfatija, kondicionog trenera Dror Šimšon i trenera golmana Gaja Vajsingera.

Baharu je spreman ugovor do 2025. godine vredan milion evra po sezoni, uz to će Crvena zvezda platiti i obeštećenje za Izraelca u visini od 600.000 evra, dok će mu biti obezbeđena i pojačanja kakva Makabi ne može sebi da priušti.

Međutim, u Izrealu misle da greši i veruju da prelaskom iz Haife u Crvenu zvezdu, nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta, neće napraviti značajan korak unapred. Slučaj se toliko komentariše u Izraelu da je na kraju stigao do ministra kulture i sporta ove zemlje, koji naravno negoduje zbog potencijalnog odlaska talentovanog fudbalskog stručnjaka.

"Šta bih savetovao Baharu da uradi? Vau, to je baš teška dilema... Sa jedne strane, to bi bio veliki finansijski benefit za njega. Crvena zvezda je velika, ali nije i najveća u Evropi. To je prosečan klub, srednje veličine. Naravno, veći je od Makabija iz Haife, ali...", ostao je neodlučan Makluf Zoar govoreći za izraelski "Sport 5", nakon čega je ipak poručio Baraku Baharu da je za njega bolje da ostane u rodnoj zemlji.

"Da sam na njegovom mestu, ja bih ostao. Otišao bih kod predsednika kluba i rekao mu - vidi ovo što mi je Zvezda ponudila, oduzmi 25-30 odsto i ostaću ovde još nekoliko sezona", naveo je ministar sporta i kulture i rekao da može da razume što mu je ponuda iz Beograda primamljiva jer se radi o velikom izazovu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)