Teniski savez Australije je zabranio isticanje ruskih i beloruskih zastava na Australijan openu posle žalbe koju je uputio ambasador Ukrajine u Australiji i Novom Zelandu Vasil Mirošničenko.

Komentari (6)

Đole Srba

17.01.2023. 08:45

Rusofobija prelazi sve granice. Nekada je bilo nezamislivo da sport izpašta zbog politike a danas? Jedan bezveze mali Ukrajinac može da zahteva šta hoće i svi ga slede kao ovce. Opravdano pitanje "kuda ide ovaj svet"

Vuk

17.01.2023. 09:37

Treba im zabraniti ulaz i u Srbiju, jel Srbija ne vidi da nam pravi Rusija probleme, zove u rat Srbe protiv Ukrajine, jer nama nije dosta svojih ratova. Treba Rusiju distancirati i Srbiju preispitaj stav prema Rusiji, NE ŽELE NAM DOBRO!!!

Baba Rosa

17.01.2023. 11:43

Evo da ne bude politizacije nego solidarnost među igračima. Zašto se sada igrači koji su se tako zdušno zalagali u vreme korone za niže rangirane kolege (naravno da mislim i na N. Đokovića), sada ne založe za ruske i belaruske kolege i lepo uslove organizatora - ili zastave ili odosmo kući ???!! Kako su se u Kataru su se složili igrači i odbili skoro svi da nose kapitenske trake u duginim bojama !? E zato mi se baš gade ovi teniseri koji se sada prave naivni i nezainteresivani za politiku, a upravo tako pokazuju da su im najvažniji honorari i ništa više. Neka, neka, doći će brlo brzo trenutak da će da igraju pod duginim zastavama umesto nacionalnim...