ĐOKOVIĆ U POLUFINALU: Novak posle uzbudljivog drugog seta savladao Šapovalova i zakazao duel sa Rusom

Novosti online

06. 01. 2023. u 09:41 >> 13:30

SRPSKI teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Adelejdu pošto je u trećem kolu savladao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:4.

ЂОКОВИЋ У ПОЛУФИНАЛУ: Новак после узбудљивог другог сета савладао Шаповалова и заказао дуел са Русом

Tanjug/AP

Protivnik u borbi za finale biće mu stari poznanik Danil Medvedev koji je ranije danas pobedio zemljaka Karena Hačanova.

Taj meč zakazan je za subotu od 11 časova.

Prvi set trajao je okruglo sat vremena i doneo je veliku borbu sa dugim razmenama udaraca u skoro svakom poenu. Prelomio ga je Novak u osmom gemu kada je iznudio grešku Šapovalova na brejk-loptu.

U drugom setu viđeno je mnogo više preokreta. Nole je stigao do ranog brejka i poveo sa 3:1. Revanširao mu se Denis i izjednačio, ali je do kraja osvojio samo još jedan gem i to sedmi iako je i tu Nole imao šansu za ribrejk.

Ključan je bio deveti gem u kome je Šapovalov dvostrukom brejk-loptom na 4:4 dozvolio novi brejk. Imao je poslednji trzaj KAnađanin u narednom gemu u kome je Nole serirao za pobedu, ali je sstao na 0:30.

Meč ste mogli da pratite u prenosu uživo na portalu "Novosti", ovako je to izgledalo:

Đoković - Šapovalov 6:3, 6:4

KRAJ - NOVAK JE U POLUFINALU!

6:3, 5:4 - Novak je opet oduzeo servis Denisu i sada će servivati za plasman u polufinale Adelejda!

6:3, 4:4 - Nije dozvolio Novak novo iznenađenje, ekspresno je osvojio gem na svoj servis. sada je pritisak opet na Šapovalovu.

6:3, 3:4 - Sada je Novak u situaciji u kojoj je u prvom setu bio Šapovalov. Ako dozvoli brejk u narednom gemu, daće Kanađaninu šansu da posle toga servira za set.

6:3, 3:3 - Nažalost, stiže Šapovalov do brejka i izjednačenja, a nije tako izgledalo na početku ovog gema.

6:3, 3:2 - Potvrdio je Novak brejk, a odmah zatim i Šapovalov osvaja gem na svoj servis.

6:3, 2:1 - Novi brejk! Šapovalov je na brejk-loptu pogrešno procenio jean svoj drop-šot i tako dozvolio Novaku da u ranoj fazi drugog seta stekne prednost. Sad samo treba držati svoj servis i polufinalni okršaj sa Medvedevim je osiguran.

6:3 - Tačno sat vremena bilo je potrebno Novaku da razbije otpor žilavog KAnađanina u prvom setu i dođe do 1:0. Odlučujući je bio brejk u osmom gemu.

5:3 - Stiže Novak do najavljenog brejka i u narednom gemu serviraće za prvi set!

4:3 - Potvrda već napisanog - oba tenisera jako su sigurni na svoj servis. Ali sada će Šapovalov biti pod izvesnim pritiskom, jer u slučaju da dozvoli brejk, Nole bi u narednom gemu servirao za prvi set.

3:3 - Šapovalov za sada vrlo siguran na svom servisu, kako je krenulo moglo bi lako da uđe u taj-brejk.

3:2 - Pripretio je Kanađanin, poveo sa 30:0, ali su usledila dva odlična servisa srpskog tenisera. Imao je Šapovalov još jednu priliku kada je u igri na razliku Nole napravio duplu servis-grešku, ali uspeo je da se izvuče naš velemajstor.

2:2 - Kao da je malo duži prekid više prijao ŠApovalovu koji je dominantnom igrom izjednačio u gemovima. Noletu je u prethodnom gemu proradio forhend, ali još se muči sa reternom.

Pauza posle trećeg seta se odužila zbog vatrometa koji nikako da prestane.

2:1 - Veliki napredak u Novakovom servis-gemu u odnosu na prvi u ovom meču. Proradio je forhend najboljeg tenisera sveta svih vremena.

1:1 - Dva poena delila su Novaka od brejka, ali se  Šapovalov izvukao odličnim servisom. Biće ovo, što je moglo i da se očekuje, znatno teži posao za Đokovića nego u prva dva kola.

1:0 - Mučio se Novak na startu, spasao čak i dve brejk-lopte, ali što je najvažnije - stigao do prvog gema u meču.

1. gem: Počeo je meč, prvi servira naš as.

Meč malo kasni jer se odužio ženski singl u kome je On Žaber morala da igra 25 gemova da bi savladala Martu Kostjuk 7:6(5), 7:5.

UOČI MEČA

Nole je do četvrtfinala stigao dvema pobedama protiv francuskih tenisera. U prvom kolu je nadigrao Konstanta Lestjena, a u narednoj rundi je bio bolji od Kentena Alisa.

Duel protiv Šapovalova biće njihov osmi međusobni. Đoković je ostvario svih sedam pobeda, a poslednji put su igrali 2021. godine na Vimbldonu. Tada je bilo 7:6(3), 7:5, 7:5 za srpskog tenisera.

Na tlu Australije igrali su tri puta. Dva puta je Novak slavio na ATP kupu, 2020. i 2021, a jedan meč odigrali su i na Australija openu, bilo je to 2019. kada je Srbin slavio u četvrtom kolu sa 6:3, 6:4, 4:6, 6:0.

Pobednik meča između Đokovića i Šapovalova igraće u polufinalu sa Danilom Medvedevim, koji je u ruskom derbiju nadigrao Karena Hačanova.

ATP turnir u Adelejdu igra se za nagradni fond od 642.735 američkih dolara.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje sve rekorde juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)