NOVAK ĐOKOVIĆ POKORIO TORINO: Srbin dokazao da je neprikosnoveni kralj tenisa (FOTO/VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

20. 11. 2022. u 20:45 >> 20:46

NOVAK Đoković je u finalu Završnog mastersa igrao prottiv Kaspera Ruda, Srbin je uspeo da slavi i po šesti put osvojio prestižni turnir, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

НОВАК ЂОКОВИЋ ПОКОРИО ТОРИНО: Србин доказао да је неприкосновени краљ тениса (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je kralj tenisa, kratko i jasno. Srbin je posle najturbulentnije sezone u kojoj su mu branili učešće na turnirima, nisu mu dodeljivali bodove, da je završi neverovatno. Srbin je po šesti put osvojio Završni masters.

U prvom setu gledali smo veliku dramu. Obojica su neverovatno servirali. Na servis nisu dozvoljavali previše problema. Uspeo je u dva navrata Novak da dođe do brejk lopti, ali ništa više od toga.

Bilo je jasno da se Novak Đoković ne oseća dobro. Držao se često između poena za glavu, a ponovo je između gemova kamera uspela da uhvati kako se trese.

To ga ipak nije obeshrabrilo. Igrao je sjajno na svoj servis, a na rivalov čekao greške. Uspeo je u 12. gemu da je dočeka. Prvo je uz mrežu koja mu je bila naklonjena došao do brejk lopte, a potom je sjajnom razmenom i napadom iskoristio za 1:0 u setovima.

Početak drugog seta gotovo kao preslikan prvom. Dobio je Novak lakoćom prvi gem, odgovorio je Rud, a potom još jednom Novak. Tek u četvrtom gemu Đoković je uspeo da ga natera na greške i nešto dramatičniju igru.

FOTO: Tanjug/AP

Dve brejk lopte imao je Srbin, iskoristio je prvu i poveo 3:1. Nakon toga je igrao kao sa druge planete i potvrdio brejk. Tek u šestom gemu pojavio se stari Rud koji je došao do 40:0. Imao je Novak brejk prednosti, ali se ni tada nije predavao, trčao je po celom terenu, uspeo da vrati neverovatne lopte, ali je na kraju ipak Norvežanin ipak dobio gem.

Siguran je do kraja meča bio Đoković koji je nakon sat i po vremena servirao za meč i na kraju došao do šeste titule na završnom mastersu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - KASPER RUD 7:5, 6:3

DRUGI SET 6:3

6:3 - Dobija Rud prvi poen, još jednom Novak tera rivala na grešu i već u narednom snažnim smeč udarcem dolazi do 30:15. Naredni poen uzeo je Rud, a potom neverovatna razmena i meč lopta Novaka Đokovića.

5:3 - Siguran je na servisu bio Norvežanin koji je došao do tri gem lopte, a potom ipak greškama iz igre dolaziĐoković do 40:30, ipak kada je najteže, odličan servis Ruda.

5:2 - Siguran je na servis bio Đoković još jednom. Rud servira za ostanak u meču.

4:2 - Imao je Rud 40:0, a Novak se uprkos tome što je imao brejk prednosti napadao, uspeo da spase dve lopte, ali je potom Rud fantastičnim asom dobio gem.

4:1 - Viner za vinerom pogađa Novak u drugom setu. Svaka duga razmena bivala je njegova, usledila je do sada najduža - 19 udaraca, a Đoković je napadao i na kraju došao do poena i potom poena kojim je potvrdio brejk.

3:1  - Ofanziva je naterala Ruda na greške, a potom je Usledila maestralna igra neverovatnog Srbina koji je došao do dve gem lopte, iskoristio je prvu.

2:1 - Sada je Đoković odservirao još jedan savršen gem. Dobio ga je "nulom", a ono što hrabri dobio ga je brzo, te je sačuvao energiju.

Tanjug/AP

1:1 - Rud ljubomorno čuva svoj servis i dobija drugi gem.

1:0 - Novak je osokoljen osvajanjem prvog seta uspeo da dobije prvi gem bez teškoća.

PRVI SET 7:5

7:5 - Još jedan gem u kome Rud servira odlično, ali sada dobija odgovor Đokovića koji forhendom dvoranu baca u trans. Skandira cela dvorana Novaku koji dolazi do 30:30. Došao je Đoković do set lopte uz podršku mreže. Dolazi Novak do prvog seta, napadao je, i dobio set!

6:5 - Sav pritisak Đoković prebacuje na Ruda, još jednom je odlično servirao, a Norvežanin sada mora da servira za ostanak u setu!

5:5 - Đoković je još jednom bio nemoćan pred sjajnim servisima rivala. Nisu pomagali sjajni riterni, Rud je jakim servisima gradio poene i koristio to što Novak ide iza mreže, te izlaskom na istu uspevao da gradi poene.

FOTO: Printskrin

5:4 - Novi  savršeni servis gem Đokovića. Došao je do tri gem lopte i trećim asom dolazi do nove prednosti protiv motivisanog rivala. Norvežanin će sada servirati za ostanak u prvom setu.

4:4 - Uspeo je Đoković da pritisne mladog Norvežanina i natera ga na grešku. Izašao je Rud na mrežu, raspalio po loptici i poslao je daleko u aut. Nova brejk lopta za Đokovića. Ipak, dobrim kik servisom Rud se vraća u gem.

4:3 - Obojica odlični na servis, dobija sada dve gem lopte Đoković, a koristi prvu.

3:3 - Dosta problema Đoković ima da uhvati servis rivala, pokušao je napitkom da se osveži u pauzi, ali mu to nije pomoglo, kada Novak igra sve deluje bajno, ali brinu njegove reakcije između poena i dalje.

Tanjug/AP

3:2 - Šta god da je mučilo Đokovića deluje da je kratke prirode, zaigrao je znatno bolje, uspeo da dobije tri vezana poena. Ponovo vodi Đoković.

2:2 - Deluje po govoru tela da se Novak Đoković ne oseća najbolje, sve vreme tokom četvrtog gema drži se za glavu. Lprosto to Rud koji dolazi do tri gem lopte, koristi prvu.

FOTO: Printskrin/Sport klub

2:1 - Motivisan je Norvežanin večeras. Dobro igra u odbrani, te Đoković mu prepušta uvodna dva poena gema. Odmah je usledio odgovor, nezaustavljivim servisima Novak  dolazi do 40:30 i kasnije za gem.

FOTO: Tanjug/AP

1:1 - Nastavio je sa dobrom igrom Novak, uzeo dva poena i došao do 15:30, a potom je sjajnom ofanzivom došao do dve brejk lopte. Ne koristi Đoković prvu brejk. Prvu brejk loptu spasao je Rud, a potom i drugu. Uspeo je da servisom odbrani nalete Đokovića i da dođe do gema.

1:0 - Prvi na servisu Novak Đoković. Napravio je u trećem poenu Đoković prvi as, a potom je mreža bila na njegovoj strani, te je dobio dve gem lopte. Potom sjajnom bekhend-paralelom upisuje Srbin prvi gem.

UOČI MEČA

Novak Đoković će protiv mladog tenisera iz Norveške pokušati da po šesti put osvoji Završni masters i izjednači se sa Rodžerom Federerom na večnoj listi igrača koji su najviše puta podigli trofej.

Ðoković je do finala došao sa sve četiri pobede, a juče je u polufinalu posle velike borbe savladao Amerikanca Tejlora Frica 7:6 (7:5), 7:6 (8:6).

Rud je u grupi izgubio samo od Rafaela Nadala, u meču koji nije imao značaj jer je ranije obezbedio polufinale, a do finala je stigao ubedljivom pobedom protiv Rusa Andreja Rubljova 6:2, 6:4.

Norveški i srpski teniser do sada su igrali tri puta i sva tri meča dobio je Ðoković, bez izgubljenog seta, uključujući i duel u Torinu prošle godine.

Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024