NADAL JE U PREDNOSTI PRED ZAVRŠNI MASTERS: Ovo je statistika kojom ni Novak Đoković ne može da se pohvali

Novosti online

10. 11. 2022. u 16:13

PREDSTOJEĆI Završni ATP masters u Torinu možda će doneti novi susret dvojice ponajboljih tenisera svih vremena, ali to se neće desiti pre polufinala ili finala, jer su Novak Đoković i Rafael Nadal svrstani u različite grupe.

НАДАЛ ЈЕ У ПРЕДНОСТИ ПРЕД ЗАВРШНИ МАСТЕРС: Ово је статистика којом ни Новак Ђоковић не може да се похвали

Tanjug/AP

Petostruki osvajač ovog turnira Nole imaće priliku da se novim trijumfom izjednači sa Rodžerom Federerom u broju titula, dok će legendarni Španac pokušati da osvoji jedini veliki turnir koji mu nedostaje u bogatoj karijeri.

Špancu je put do ovog dostignuća olakšao žreb, koji mu je doneo mnogo slabiju grupu. Ne samo da je Matador izbegao Novaka iz najslabijeg šešira, nego je dobio lakše protivnike i iz ostala dva.

Rafa će igrati u grupi sa Kasperom Rudom, Feliksom Ože-Alijasimom i Tejlorom Fricom. Ono čime Bik sa Majorke može da se pohvali i za šta je zahvalan žrebu, jeste činjenica da ima pozitivan skor sa svakim od trojice rivala u grupi. 

Ruda je pobedio u jedinom susretu, ovogodišnjem finalu Rolan Garosa. Protiv Ože-Alijasima je trijumfovao na putu do tog finala i pre tri godine u Madridu, a Fric je jedini uspeo da ga pobedi i to ove godine u finalu Indijan Velsa. Ipak, Rafa ima pozitivan skor i protiv Amerikanca jer na kontu ima pobede u četvrtfinalu ovogodišnjeg Vimbldona kao i pre dve godine u finalu Akapulka.

S druge strane, Novak ima 7:4 protiv Medvedeva i 9:2 protiv Cicipasa, ali zato sa Andrejom Rubljovim ima nerešen skor - 1:1. Nole je bio bolji prošle godine u grupi u Torinu, a Rus mu se revanširao ove godine u Beogradu.

Naravno da ova mala statistika ne znači ništa pred turnir na kome Rafa nikad nije slavio, a Novak je oborio brojne rekorde. Ipak se igra na "njegovoj" podlozi, a ima i pozitivan direktan skor sa Rafom i kada je reč o međusobnim susretima ukupno (30:29), na tvrdoj podlozi (20:7), ali i na Završnim ATP turnirima (3:2).

Istina, Nadal je dva puta pobeđivao Noleta na Završnom turniru, ali su obe te pobede bile u grupi. S druge strane, u jedinom finalu slavio je naš as, kao i u jednom polufinalu i jednom susretu u grupnoj fazi.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

 

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke i upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek-dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

BONUS  - Najaktuelniji video snimci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest