"ODIGRAO SAM MNOGO GEMOVA U ŽIVOTU, ALI OVO..." Novak Đoković ostao u neverici posle meča u Tel Avivu

Novosti online

29. 09. 2022. u 20:45

NOVAK Đoković je u Izrael, na turnir ATP Tel Aviv došao s velikim ambicijama, ali u svom prvom nastupu odigrao je gem kakav nije mogao ni da sanja. Ipak, iako ga je izgubio, ostvario je trijumf, a onda je oduševio publiku.

ОДИГРАО САМ МНОГО ГЕМОВА У ЖИВОТУ, АЛИ ОВО... Новак Ђоковић остао у неверици после меча у Тел Авиву

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan u uvodnom kolu pojedinačnog nadmetanja, a u drugom je Nole savladao Pabla Anduhara, i to uz antologijski, 25-minutni gem na početku drugog seta.

O njemu je pričao nakon uvodnog obraćanja navijačima, koje je pozdravio i na hebrejskom jeziku.

- Vrlo dobro je bilo. Šalom, šalom Tel Aviv! ("Mir ti, Tel Avive", rekao je Nole i izazvao aplauze). Fantastična atmosfera večeras. Hvala što ste došli. Sviđa mi se teren, veoma je intimna atmosfera i glasno je. Publika je strastvena. Srećan sam što igram pred vama. Hvala na podršci - počeo je Đoković svoje obraćanje.

Gotovo u dahu je nastavio ovako:

- Prvi meč je počeo savršeno za mene. Dobio sam sedam gemova u nizu, a u onom osmom smo se borili... Bio je to jedan od mojih najdužih gemova, a odigrao sam mnogo gemova u životu! Ali, čestitke Pablu na borbi, odigrao je i on sjajan meč. U drugom setu bilo je neizvesno do 4:3 uspeo sam da mu uzmem servis i meč zatvorim dobro. Sve u svemu, srećan sam sa igrom i nadam se da ću nastaviti ovako i sutra - istakao je Nole.

Upitan kako mu se činio povratak u igru njegovog rivala, iako je ubedljivo gubio, iskreno je priznao kako stvari stoje:


- Uvek želite da osvojite sve gemove. Kada pogledate, rezultat 6:0 je savršen rezultat ali je dosta opasno... Jer, ne možete igrati mnogo bolje, a vaš protivnik može da podiže nivo igre. Znao sam da to može da se desi i danas. Srećan sam što sam zadržao servis i živce. Na početku drugog seta on je pokušao da bude agresivniji, igrao je neke odlične , stvarno atraktivne poene. Svideo mi se taj takmičarski drugi set, moram da priznam - naglasio je Đoković.

Na kraju se još jednom zahvalio navijačima:

- Nedostaje mi tenis, nisam igrao skoro tri meseca takmičarske mečeve. Hvala što ste došli i učinili ovo veče posebnim - zahvalio se Nole publici u Tel Avivu, u kome će mu naredni rival biti njegov najbolji saradnik u "belom sportu".

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!