STALI SU NOVAKU NA ŽULJ: Đoković je dominirao tako da će se o tome pričati još dugo, ali ova četvorica tenisera će se tome samo smejati

Č. V.

21. 09. 2022. u 21:34

NOVAK Đoković je po mnogima najbolji teniser svih vremena, a da je stvarno tako pokazuje podatak koji se tiče međusobnog učinka srpskog asa sa rivalima sa kojima se najmanje tri puta susretao tokom karijere.

СТАЛИ СУ НОВАКУ НА ЖУЉ: Ђоковић је доминирао тако да ће се о томе причати још дуго, али ова четворица тенисера ће се томе само смејати

FOTO: Tanjug/AP

Naime, osvajač 21 grend slem titule je odigrao 120 takvih mečeva i protiv 113 protivnika ima pozitivan učinak, što je u procentima neverovatnih 95,4%.

Đoković je bolji i od dvojice najvećih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Protiv Španca vodi sa 30-29, dok je još uspešniji u duelima sa Švajcarcem - 27-23.

Srbin izjednačen učinak ima protiv Olivijea Rohusa (3-3), Karlosa Moje (2-2) i Giljerma Korije (2-2).

Jedini koji mogu da se pohvale da su bolji od Novaka u međusobnim okršajima su Endi Rodik (4-5), Fernando Gonzales (1-2), Ivo Karlović (1-2) i Nik Kirjos (1-2). Od pomenutih aktivan je još jedino Australijanac, pa postoji mogućnost da ga Novak u budućnosti pretekne.

Sve ovo još jednom pokazuje koliko je Đoković dominantan na ATP turu i zašto ga mnogi s pravom smatraju najboljim igračem u istoriji "belog sporta".

Podsetimo, Nole će se prvi put posle Vimbldona naći na terenu u Londonu gde će učestvovati na Lejver kupu (23-25. septembar).

Nakon toga ga očekuje i turnir u Tel Avivu iz serije 250 koji je na programu od 26. septembra do 2. oktorba. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!