"UPLAŠEN SAM, NEĆE ME NIKO NAĆI..." Objavljena poslednja, jeziva poruka Emilijana Sale pre nego što je fudbaler tragično poginuo

Novosti online

21. 09. 2022. u 21:10

SLUČAJ fudbalera Emilijana Sale, koji je tragično nastradao u avionskoj nesreći, dobio je novo poglavlje.

УПЛАШЕН САМ, НЕЋЕ МЕ НИКО НАЋИ... Објављена последња, језива порука Емилијана Сале пре него што је фудбалер трагично погинуо

EPA/EFE

Posetimo, avion u kom su bili Sala i pilot Dejvid Ibotson srušio se u Lamanšu u januaru 2019. godine.

Argentinski fudbaler je, nakon potpisa za Kardif siti, poželeo da se pozdravi s donedavnim saigračima iz Nanta i krenuo privatnim, malim avionom do Francuske i natrag. Do Nanta je stigao, ali nije nikada nazad do Velsa, jer se avion srušio u more te su i igrač i pilot poginuli.

Gotovo tri godine nakon nesreće u javnost su isplivali novi detalji, pa je tako Bi-Bi-Si danas objavio tok razgovora koji je pilot Dejvid Ibotson obavio sa svojim kolegom. Ibotson se, naime, požalio na stanje aviona nakon što je stigao u Nant:

- Leteo sam i samo sam čuo ‘bum‘. Pitao sam se šta nije u redu. Svi parametri su bili okej i još uvek sam leteo. Ipak, to ti privuče pažnju. Ovaj avion mora nazad u hangar... - rekao je Ibotson, te dodao jednu stvar koja dovoljno govori o tome koliko je bio zabrinut za sledeći let:

- Jaknu za spasavanje obično stavim između sedišta, ali sutra ću je sigurno nositi - rekao je pilot.

I sam Sala je bio zabrinut, o čemu svedoči i njegova posednja poruka koju je poslao jednom prijatelju.

- Uplašen sam. Avion izgleda kao da će se raspasti. Ne znam hoće li me iko tražiti jer me sigurno neće naći (u moru) - napisao je argentinski napadač.

Nažalost, strepnje njega i Ibotsona su se obistinile, jer su tragično nastradali 21. januara 2019.

Tokom velike potrage, 3. februara je na dnu mora uočena olupina aviona, na oko kilometar od poslednje poznate lokacije. Sa dna, i to sa dubine oko 67 metara, 7. februara je izvučeno jedino telo koje se nalazilo u letelici - bilo je to telo Emilijana Sale.

Leš pilota Ibotsena nikada nije pronađen, iako je njegova ćerka organizovala veliku potragu, za koju su novac dali mnogi poznati bivši i sadašnji fudbaleri, poput Kilijana Mbapea i Garija Linekera.

Krivac je utvrđen, ali...

Dejvid Henderson (67), čovek koji je organizovao let u kome su poginuli fudbaler Emilijano Sala i pilot Dejvid Ibotson, osuđen je nedavno na 18 meseci zatvora.

On je proglašen krivim, nakon što je priznao da je let ugovarao bez dozvole i autorizacije.

Prema navodima tužilaštva, Henderson je trebalo da upravlja avionom, ali je tada sa suprugom bio na odmoru u Parizu, zbog čega je angažovao Ibotsona, a on nije imao dozvolu za komenrcijalne i noćne letove.

– Ignorisao je određene (bezbednosne) zahteve kada je to odgovaralo njemu i njegovim poslovnim interesima – naveo je tužilac Martin Gudi prilikom izricanja presude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRILIKA ZA ZVEZDU? Reprezentativac Srbije ostaje bez kluba