NOVAK ĐOKOVIĆ I "LEPOTAN" U AKCIJI: Snimali se, a onda je u celu priču uleteo Rafael Nadal (VIDEO)

Novosti online

21. 09. 2022. u 17:10

NOVAK Đoković baš uživa u Londonu, gde uskoro počinje revijalni turnir, Lejver kup, na kome će se od tenisa oprostiti jedan od najboljih koji su se tim sportom ikad bavili, Rodžer Federer.

НОВАК ЂОКОВИЋ И ЛЕПОТАН У АКЦИЈИ: Снимали се, а онда је у целу причу улетео Рафаел Надал (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Federer i Đoković će u Londonu igrati za "Tim Evrope" zajedno sa Nadalom, Endijem Marejem, Stefanosom Cicipasem, Kasperom Rudom i Mateom Beretinijem.

U "Timu sveta" biće Feliks Ože-Alijasim, Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Aleks de Minaor, Fransoa Tiafo i Džek Sok.

Lejver kup počinje u petak, trajaće 23. do 25. septembra, pa su mnogi akteri već stigli u London i počeli s pripremama za ovo nadmetanje.

A u hali je danas zabeležena jedna vrlo interesantna scena.

Naime, na trening rivala "banuli" su Beretini i Nole, snimajući se. Ovako je tekao njihov razgovor, koji ćete moći i da vidite nešto niže u ovom tekstu:

- Ćao, ljudi. Evo sam sa mojim prijateljem, Novakom. Stvarno je lepa arena. Tim sveta vežba, a nama se to baš ne sviđa. Mi smo fokusirani na Tim Evrope - počeo je Italijan.

- Tako je - ubacio se u priču Novak. - Radimo mali skauting, moja malenkost i Mateo, momak najboljeg izgleda u našem timu.

- Ne znam baš za to - nasmejao se italijanski teniser.

- On postavlja standarde, a kasnije tokom dana će sjajno izgledati u odelu. Mi ostali ćemo pokušati da nadomestimo nedostatak lepog izgleda s nešto dobrog tenisa - istakao je Đoković, a Beretini je prasnuo u smeh. 

U priču se odmah potom uključio i Rafael Nadal, koji je video pomenutu Tviter-objavu, pa reagovao ovako:

- Hej... Ja stižem sutra, slećem u London ujutru, čekajte me!

Rodžer Federer - biografija

Federer (41) je u karijeri u singl konkurenciji ostvario 1251 pobedu i pretrpeo 275 poraza. Švajcarac je u karijeri osvojio 103 trofeja, a od toga 20 grend slemova. Australijan open je osvajao šest puta (2004, 2006, 2007, 2010, 2017 i 2018. godine). On je samo jednom pobedio na Rolan Garosu i to 2009. godine. Pet puta je osvajao Ju-Es open (2004, 2005, 2006, 2007. i 2008. godine).

Federer je osam puta trijumfovao na Vimbldonu (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012. i 2017. godine), a šest puta je pobedio na Završnom turniru godine.

Osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. u dublu sa Stanislasom Vavrinkom, a srebro u singlu na Igrama u Londonu 2012.

Federer je dublu ostvario 131 pobedu i 92 poraza, a osvojio je osam titula u dubl konkurenciji.

Sa selekcijom Švajcarske osvojio je Dejvis kup 2014. godine, a sa nacionalnim timom trijumfovao je tri puta u Hopman kupu (2001, 2018. i 2019. godine).

Federer je proveo 310 nedelja na vrhu ATP liste. Prvi put postao je prvi teniser sveta drugog februara 2004. godine, a početkom jula ove godine ispao je sa ATP liste pošto je dugo pauzirao zbog povrede. ATP ga je pet puta proglasio za tenisera godine.

Federer je poslednji meč u karijeri odigrao na Vimbldonu prošle godine, kada je poražen u četvrtfinalu od Poljaka Huberta Hurkača 6:3, 7:6 (7:4), 6:0. Švajcarac je potom napravio pauzu zbog povrede kolena.

On se početkom jula pojavio u Londonu na proslavi stogodišnjice postojanja Centralnog terena na Vimbldonu, a tada je najavio da će se vratiti na teren.

Rodžer Federer i Novak Đoković - rivalstvo

Brojni teniski stručnjaci smatraju da je Federer jedan od najboljih igrača svih vremena. Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal predstavljali su u prethodnom periodu smatrani za "veliku trojku" u ovom sportu.

Ipak, Nole je bolji i od jednog i u od drugog u međusobnim susretima. 

Đoković je protiv Federera ostvario 27 pobeda, a izgubio od Švajcarca 23 meča, dok protiv Nadala Novak ima učinak 30:29.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere