SRBIJA STREPI, ĐOKOVIĆU ISTIČE VREME!? Amerikanci izjednačili vakcinisane i nevakcinisane. Šta to znači za Novaka?

Novosti online

12. 08. 2022. u 09:09

Kako stvari stoje, Novak Đoković će posle Australije propustiti i Ju-Es open.

СРБИЈА СТРЕПИ, ЂОКОВИЋУ ИСТИЧЕ ВРЕМЕ!? Американци изједначили вакцинисане и невакцинисане. Шта то значи за Новака?

FOTO: Tanjug

Do poslednjeg grend slema u sezoni ostalo je još nešto više od dve nedelje i sve su manje šanse da se situacija preokrene u korist srpskog tenisera.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) SAD doneo je nove mere u vezi sa nevakcinisanim osobama. Donesen je novi paket popuštanja mera koji se odnosi na preporuke karantina i držanja socijalne distance.

Nove mere omogućavaju nevakcinisanim Amerikancima da preskoče karantin nakon što budu izloženi virusu. Umesto toga, moraju samo da deset dana nove kvalitetne maske i da se testiraju petog dana ili ranije ako imaju simptome.

Ukratko, nevakcinisane osobe sada imaju iste preporuke kao vakcinisane. Međutim, i dalje je zabranjen ulazak u SAD nevakcinisanim neamerikancima, zbog čega Novak Đoković ne može da učestvuje na Ju-Es openu.

Preporuke o izolaciji su i dalje iste za osobe koje su pozitivne na koronavirus i ona traje pet dana. Promene se fokusiraju na nastojanja da se odluke prenesu na individualni nivo, s obzirom da je vlada SAD okončala većinu mera o kretanju. Međutim, većina Amerikanaca je i dalje nevakcinisana, pa su brojevi zaraženih, hospitalizovanih i preminulih i dalje visoki.

Sinsinati određuje Đokovićevu sudbinu

Da bi u Njujork došao u najboljoj formi Đoković mora da igra u Sinsinatiju sledeće nedelje, što sada deluje kao nemoguća misija. Izvesno je da ako u narednih dan-dva ne dobije zeleno svetlo za ulazak u SAD Đoković će ostati bez šanse da se maksimalno pripremi za Ju-Es open.

Žreb za masters 1.000 u Sinsinatiju je u petak i da bi na njemu eventualno učestvovao, Novak mora da dobije dozvolu ulaska pre toga. Kada parovi budu žrebani, onda će biti kasno.

Foto: EPA

 

Šanse da se Vlada SAD predomisli i promeni pravilo da u tu zemlju nevakcinisani stranci ne mogu da uđu ili da Novaku da status specijalnog izuzetka, i dalje nisu mnogo realne, ali sve dok postoje, odnosno sve dok ima vremena, Novak se nada, kao i njegovi navijači širom sveta.

Moguć je i scenario da srpski as dobije zeleno svetlo za ulaz u SAD naredne nedelje pa da zatraži vajld kard za seriju 250 u Vinston-Sejlemu, jedinom turniru pred njujorški gren slem.

Naravno, postoji opcija da Đoković ne odigra nijedan meč pred vrhunac sezone na betonu i da se pojavi na poslednjem grend slemu u sezoni. Imajući u vidu da je poslednji meč odigrao još na Vimbldonu, pitanje je koliko će moći da pruži na US openu. Iako vredno trenira dok osluškuje vesti iz Amerike, ipak su mu potrebni mečevi kako bi ušao u pravi ritam.

Nema sumnje da je za Đokovića sada najvažnije da igra u Njujorku, ali bilo bi mnogo bolje kada bi se to dogodilo pre poslednjeg trenutka.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i govor na otvaranju teniskih terena u Visokom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (13)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost