MEDVEDEV PROSLAVLJA JUBILEJ: Đoković ima više od hiljadu pobeda, a svetski broj jedan u četvrtak stigao tek do 250. u karijeri

Novosti online

04. 08. 2022. u 15:51

SVETSKI broj jedan na ATP listi Danil Medvedev zaigrao je posle dvomesečne pauze uslovljene izbacivanjem sa Vimbldona, a učešće na turniru u Los Kabosu obeležio je i malim jubilejom - 250. pobedom u karijeri.

МЕДВЕДЕВ ПРОСЛАВЉА ЈУБИЛЕЈ: Ђоковић има више од хиљаду победа, а светски број један у четвртак стигао тек до 250. у каријери

Foto: AP

Ruski teniser rekao je da je srećan zbog ovog dostignuća, ali da će pokušati da ostvari još uspeha.

Medvedev je noćas u drugom kolu turnira u meksičkom Los Kabosu pobedio Australijanca Rinkija Hidžikatu sa 6:4, 6:3 i zabeležio 250. pobedu u karijeri. To je bio njegov prvi meč još od juna.

- Neko iz medija mi je to rekao pre nekoliko dana, inače ne bih znao. To je na neki način dostignuće. Sigurno je da želim više pobeda, ali je lepo imati 250. Pokušaću još da ih ostvarim - rekao je Medvedev.

Zanimljivo je da je sa 250 pobeda Medvedev tek na 31. mestu među aktivnim igračima, a da ima preko hiljadu trijumfa manje od rekordera Džimija Konorsa. Od aktivnih igrača više od hiljadu pobeda imaju Rodžer Federer (1045), Rafael Nadal (1061) i Novak Đoković (1012)

Ruski teniser priznao je da mu nije bilo lako zbog duge pauze.

- Definitivno nije lako igrati posle pauze, posebno igrajući prvi meč na tvrdoj podlozi posle dugo, dugo vremena i turnira u Majamiju. Mogao sam i bolje, ali kada pobediš, sve je u redu. Moram da igram ovako i u narednim mečevima - dodao je prvi teniser sveta.

On će u drugom kolu igrati protiv Litvanca Ričardsa Berankisa.

U četvrtfinalu meksičkog turnira je i srpski teniser Miomir Kecmanović, koji je pobedio Australijanca Džordana Tompsona sa 6:4, 6:2.

Kecmanović će igrati protiv Amerikanca Brendona Nakašime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)