KIRJOS PUN SAMOPOUZDANJA: "Igram na nivou top 5 igrača sveta"

Novosti online

04. 08. 2022. u 14:27

FINALISTA Vimbldona Nik Kirjos vratio se na teren prvi put posle poraza od Novaka Đokovića u borbi za titulu na trećem grend slem turniru. Australijanac je na turniru u Vašingtonu, gde se u trećem kolu sastaje sa domaćim teniserom Rajlijem Opelkom.

КИРЈОС ПУН САМОПОУЗДАЊА: Играм на нивоу топ 5 играча света

FOTO: Tanjug/AP

Nik je 2019. osvojio turnir u glavnom gradu SAD, da bi prošle godine, kao branilac titule (2020. nije se igralo zbog korone), ispao u prvom kolu od potonjeg finaliste Mekenzija Mekdonalda.

Ove godine primećuje se velika razlika i u igri i u ponašanju kod kontroverznog Australijanca. Upitan o tome posle sigurnih pobeda u prva dva kola nad Markosom Hironom i Tomijem Polom, Nik je odgovorio:

- Ovo je odlična godina za mene. Mislim da bih, da su na Vimbldonu dodeljivani poeni, bio negde između 15. i 20. mesta (bio bi 18. na ATP listi, prim. nov.). Definitnvo osećam da igram tenis na tom nivou, čak možda i na nivou top 5 ili top 10 igrača. Da sam pre nekoliko godina igrao finale grend slema, to bi negativno uticalo na mene, imao bih problema da se motivišem. Sada osećam da bih i da sam bio na odmoru na Bahamima tamo trenirao svakodnevno kako bih na turnir stigao u formi i spreman - rekao je Kirjos koji je očigledno mnogo toga naučio iz novopečenog prijateljstva sa Novakom Đokovićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!