AUSTRALIJA UKIDA ZABRANU ĐOKOVIĆU? Novi premijer strastveni ljubitelj tenisa - ne želi turnir bez Srbina

Novosti onlajn

12. 07. 2022. u 07:58

PREMA pisanju „Dejli mejla“, Novak Đoković moći će da igra na narednom Australijan openu jer će Entoni Albanez, novi premijer, prema pisanju medija, ukinuti trogodišnju zabranu ulaska u zemlju srpskom asu.

АУСТРАЛИЈА УКИДА ЗАБРАНУ ЂОКОВИЋУ? Нови премијер страствени љубитељ тениса - не жели турнир без Србина

Tanjug/AP

Nakon vesti da je Australija ublažila mere i da od šestog jula i nevakcinisani stranci mogu da uđu u zemlju, stiže još bolja vest za Novaka.

Ne samo što neće imati problema jer nije vakcinisan, već neće morati da brine o zabrani ulaska u tu zemlju koja usled deportacije prema zakonu važi tri godine.

Australijanci nisu bili zadovoljni politikom Skota Morisona koji je smenjen zajedno sa Aleksom Hokom. Ovaj dvojac bio je ključan u donošenju odluke da se Đoković deportuje, ali sada se na mestu premijera nalazi Entoni Albanez koji potpuno drugačije gleda na srpskog asa.

„Dejli mejl“ navodi da je Albanez strastveni ljubitelj tenisa i nekoliko puta nedeljno uzima reket i lopticu u ruke, zbog čega gaji prijateljske odnose sa čelnicima Australijan opena.

Navodi se i da Albanez razume koliko je dolazak Novaka Đokovića važan za turnir jer je na tom mestu Srbin osvojio rekordnih devet trofeja i zbog toga je veoma blizu odluke da ukine zabranu donetu početkom godine.

S obzirom na to da Novak neće moći da igra na US openu jer nevakcinisanim strancima još uvek nije dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države, dozvola za ulazak u Australiju je odlična vest za srpskog asa.

Posle osvojenog 21. grend slem trofeja na Vimbldonu, Đoković će u Australiji imati priliku da se ponovo izjednači sa Rafaelom Nadalom koji ima jedan pehar više.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO: 

Narod oduševljeno dočekao izlazak Novaka Đokovića na balkon Starog dvora posle osvajanja Vimbldona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)