"AVION" NAJBOLJI TRENUTAK VIMBLDONA: Svetski mediji danima bruje o uspehu Novaka Đokovića

S. R.

12. 07. 2022. u 08:32

GLAVNA sportska tema u internacionalnim medijima i dalje je osvajanje sedme krune Vimbldona i ukupno 21. grend slema Novaka Đokovića u nedeljnom finalu protiv Nika Kirjosa.

АВИОН НАЈБОЉИ ТРЕНУТАК ВИМБЛДОНА: Светски медији данима брује о успеху Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Ipak, svi mediji su složni da je naš as uspeo da prevaziđe košmar u Australiji na početku godine i da nastavi poteru za Rafaelom Nadalom po broju najprestižnijih turnira u "belom sportu". Kao i da je brutalno oštećen odlukom čelnika da se ne dodeljuju bodovi za ATP listu, zbog čega je sada tek na sedmom mestu.


U fokusu britanskih medija je ipak svođenje računa svega viđenog u protekle dve nedelje u Londonu. Tako je "Gardijan" izdvojio Novakov "er mod" kao najupečatljiviji momenat verovatno u istoriji Vimbldona. A kao najbolji poen na turniru je udarac protiv Janika Sinera, koji je doveo do "letenja".

Naravno, skoro svi mediji bave se Novakovim narednim koracima i tome da li će biti u mogućnosti da zaigra na Ju-Es-openu, koji počinje 29. avgusta. Tako, "Njujork tajms" i "Si-Bi-Es" u prvi plan stavljaju izjave Novaka o vakcinalnom statusu.


- Nisam se imunizovao i ne planiram to da učinim. Nisam siguran da ću dobiti izuzeće da uđem u Ameriku - rekao je Nole po završetku finalnog meča.

Zbog toga, već se stvara pritisak na predsednika Džoa Bajdena da olabavi pravila i dozvoli ulazak u zemlju strancima koji nisu primili cepivo protiv kovida 19. Među najglasnijima je Mekinro.

Španska "Marka" u celu priču uspela je da ugura i Nadala i Federera. Tako je u prvom planu, umesto priče o peharu na Vimbldonu, "velika trojka" i dominacija na grend slemovima. Podsećaju kako, iako nova generacija uporno dolazi, nikako ne uspeva da ih pobedi u najbitinijim mečevima. Srbin, Španac i Švajcarac su zajedno podigli pobednički trofej na čak 59 turnira od poslednjih 69 odigranih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić