ĐOKOVIĆ NA SEDMOM NEBU! Italijanski mediji o uspehu srpskog tenisera: "Novakova zelena trava sve je više zelena"

Milica Ostojić

11. 07. 2022. u 15:04

O KRALjU Vimbldona i njegovom sedmom trijumfu nije moguće sabrati sve epitete koje su ispisali italijanski mediji, nije mogućno ni pobrojati sve medije ali naslov u „Gazeta delo Sport“ istinski je jedinstven – Zelena trava Đokovićeva sve je više zelena, Nole na sedmom nebu.

ЂОКОВИЋ НА СЕДМОМ НЕБУ! Италијански медији о успеху српског тенисера: Новакова зелена трава све је више зелена

FOTO: Tanjug/AP

Od dopisnika  "Novosti" iz Rima

Povodom osvajanja Vimbldona po sedmi put i 21. grend slem trofeja u karijeri „Vimbldon je postao njegovo carstvo“, nije želeo samo da bude igrač tenisa želeo je da postane legenda, jedan od najvećih šampiona svih vremena i svih sportova, Đoković koji obećava da će još dugo vladati na toj blagoslovenoj travi.

Šta je ključ fenomena Đoković, on gubi prvi set od Australijanca Nika Kirjosa a onda proradi njegova srpska lucidnost i to je ta razlika između njega i drugih, to je ona njegova emocija kada kaže „na ovom mestu sam stalno osvajao najznačajnije pobede u karijeri i ništa mi ne donosi toliko emocije kao kada gazim svih ovih godina zelenu travu na ovim terenima. Moj cilj je da ostanem u dobrom zdravlju, ne dajem sebi neki limit, želim da ostanem da se borim sa mladim lavovima“. I Gazeta zaključuje: legenda bez kraja.

Korijere delo Sport: preporod Đokovića i trijumf čoveka pauka, prvi set kojeg je dobio Kirjos nije bio ništa drugo već poznati scenario kakav je već izašao na scenu tokom sedmice kad Srbin stalno uspeva da izađe na svoj nivo u minutima koji prolaze i skrha protivnika, onemogući ga da održi početni standard igre. Radost ove Đokovićeve pobede je i u tome šta je sve morao da progura u poslednjih šest meseci.

Korijere dela Sera: beskonačni Đoković kralj Vimbldona, sada plaća večeru Kirjosu jer su se opkladili o pobedi na instagramu, realizuje se slatka šala i ostaje prijateljstvo, ali istina je da je zamke Australijanca Srbin deaktivirao jednu za drugom, pokazao se kao rival nesposoban da izdrži Đokovićev pritisak na toj sceni pred publikom pa i onom kraljevskom. Džoker, kako ga naziva Korijere, voli uvek da podseti kako je volju da zaigra tenis stekao gledajući Samprasa kako trjumfuje, kao mali kada je zamolio roditelje da mu kupe jedan reket i evo ga na vimbldonskom polju iako, pitamo se sada da li bi pobedio da je pokleknuo pred „privlačnošću Fajzera“, a tradicionalni vimbldonski bal otvorio je plesom sa, takođe nevakcinisanom, Ruskinjom Jelenom Ribakinom.

Il Mesađero: Nole sedam lepota, Vimbldon je njegova kuća, „London ostaje jedno specijalno mesto za mene“, kaže nakon pobede. London, impresivno, još više, još jednom isto, sedmi Vimbldon... 35 godina šampion od gume, jedna vrsta boga. Kada uđe u formu - Nole postaje nenadmašan, neumoljiv, nepogrešiv, demontira protivnika. Na kraju u intervjuu Nole: „nije slučajno što ovo mesto ima toliki značaj u mom životu i karijeri“, a Il Mesađero zaključuje: to je reč kralja.

 

BONUS VIDEO - Veličanstveni Novak

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio