VILANDER SUMNJA U NOVAKOV RETERN: "Đoković je favorit na papiru, ali teško će vraćati Kirjosove servise"

O. M.

09. 07. 2022. u 14:11

NEDELjA popodne nogometni dan, pevao je svojevremeno Džoni Štulić, pa iako ovog vikenda počinje fudbalski šampionat Srbije, oči nacije biće uprte ka Vimbldonu gde će Novak Đoković pokušati da osvoji sedmu titulu, a četvrtu uzastopnu na Ol Ingland klabu. Kao i u polufinalu protiv KAmeruna Norija, protiv sebe će i u duelu sa Nikom Kirjosom imati verovatno ceo Centralni teren.

ВИЛАНДЕР СУМЊА У НОВАКОВ РЕТЕРН: Ђоковић је фаворит на папиру, али тешко ће враћати Кирјосове сервисе

FOTO: AP

- Očigledno je Novak Đoković favorit na papiru, ali servis Nika Kirjosa je možda i najbolji još od vremena Pita Samprasa. Teško je shvatiti kako će Novak vratiti većinu tih servisa u igru, ali opet, to je Novak Đoković -  kaže Vilander.

Šveđanin smatra da od tog početnog elementa kod Kirjosa zavisi mnogo toga.

- Sve nekako zavisi od toga kako će Kirjos servirati, ako bude imao sjajan dan, ima šanse. Sa osnovne linije će mu biti veoma teško da se nosi. Da, Novak Đoković je favorit, ali svi žele da Kirjos igra dobro da bismo imali sjajno vimbldonsko finale - dodao je Švećanin koji nikad nije osvajao Vimbldon, a 1988. godine mu je izmakao kalendarski grend slem jer je te godine osvojio Melburn, Ju-Es open i Rolan Garos.

Vilander podseća da ne treba zaboraviti ni na druge faktore koji mogu da budu od značaja.

- Publika će verovatno biti iza osobe koja ne pobeđuje. Tako je uglavnom. Mislim da će većinom biti uz Kirjosa, jer većina koja bude dođla na finale možda nikad nije ni videla uživo kako on igra. Interesantnije je kako će se Nik Kirjos povezati sa publikom, kakva će biti interakcija. Da li će mu biti potrebno da pobeđuje na početku, da bude pozitivan i priča sa njima, stvarno nemam ideju šta će se dogoditi u smislu govora tela ili koga će publika podržati. Nik će pokušati snažno da servira, a Novak da ga šeta na osnovnoj liniji. Novak ima 20 grend slem titula, ovo mu je 32. finale na 68. slemu, to je nestvaran rekord - zaključio je Vilander.

BONUS VIDEO - Veličanstveni Novak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna