ĐOKOVIĆ ZABRINUO SRBIJU: "Ne znam koliko ću još imati prilika da osvojim trofej..."

V.M.P.

09. 07. 2022. u 12:17

UOČI velikog finala Vimbldona Novak Đoković poslao je poruku koja će zabrinuti tenisku planetu.

ЂОКОВИЋ ЗАБРИНУО СРБИЈУ: Не знам колико ћу још имати прилика да освојим трофеј...

FOTO: Tanjug/AP

Svestan je najbolji srpski teniser da bi titulom na Vimbldonskoj travi došao do 21. grend slema u karijeri i nastavio da "diše za vratom" najvećem konkurentu za "GOAT" zvanjem Rafaelu Nadalu.

Ipak tokom svog izlaganja jedna rečenica privukla je pažnju daleko više, a o čijem kontekstu, koji bi mogao imati više značenja bi se moglo diskutovati.

Naime, veliki šampion rekao je da je zabrinut po pitanju toga koliko će još prilika imati da dođe do velikih trofeja "belog sporta".

- Svestan sam kakav je ulog. Svaki meč, svaki grend slem koji igram u ovoj fazi karijere, mnogo je toga na talonu. Ne znam koliko ću još imati prilika da osvojim trofej iskreno, znam da me jedna čeka u nedelju. Naravno da svemu tome pristupam pozitivno, sa verom u sebe i željom da pobedim, u to nema sumnje - istakao je Novak za tamošnje medije.

FOTO: Tanjug/AP

Ostaje pitanje da li je Đoković mislio na to da bi prljava politička igra koja se vodi protiv njega mogla da ima uticaj na nastupe na grend slemovima, ili je aludirao na to da bi u nekoj doglednoj budućnosti mogao da baci "reket iz ruku".

Svesni su svi da će taj dan jednom doći, ali svet želi da još malo uživa u privilegiji koju mu je Đoković podario, da se divi igrama najvećeg u istoriji ove igre.

Uzimajući u obzir kadrove koji iz sata u sat dolaze iz Londona, deluje da ni Novakov strast ka tenisu ne jenjava, baš kao što i ne jenjava ni strast sa kojom ga prati svet.

FOTO: Tanjug/AP

Kralj "belog sporta" govorio je i o tome kako akumulira pritisak i iznova čini čudesne preokrete kojima očarava planetu. 

- Kako držim tu ravnotežu? To je subjektivna stvar. Svaki igrač se razlikuje. Ne bih da pričam o svim tim detaljima i rutinama koje čine da se osećam dobro pripremljenim. Postoje stvari koje radim ispravno na mentalnom, emotivnom i fizičkom planu. Opet, to nije garancija da će na terenu sve biti kako treba, jer tu mnogo toga može da se dogodi. Mnogo je pritiska, očekivanja. Ponekad ste bolji od protivnika u nošenju sa time, ponekad ne - zaključio je Đoković.

Podsetimo, meč Novaka Đokovića i Nika Kirjosa za titulu šampiona Vimbldona 2022. igraće se u nedelju od 15 časova.

Srpski teniser igraće osmi put u finalu Vimbldona koji je osvajao šest puta. Sa druge strane, njegov rival prvi put će učestvovati u finalu grend slema.

Foto AP

Međutim, statistika govori da Đoković nije uspeo da osvoji set protiv Australijanca koji u međusobnim mečevima vodi sa 2:0.

Kirjos je 2017. dvaputa savladao Novaka i to u intervalu od 12 dana. U četvrtfinalu Akapulka slavio je sa 7:6, 7:5, dok je u osmini finala Indijan Velsa bio bolji sa 6:4, 7;6.

Direktan tekstualni prenos tog finala Vimbldona možete pratiti na portalu "Novosti". 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)