ĐOKOVIĆ UTERAO "STRAH U KOSTI" ŠPANCIMA: Nadalov tim svim srcem navija za Kirjosa

V.M.P.

09. 07. 2022. u 10:55

BORBA za zvanjem najboljeg tenisera svih vremena nakon nedavno završenog Otvorenog prvenstva Francuske i završnice Vimbldona dostiže usijanje.

ЂОКОВИЋ УТЕРАО СТРАХ У КОСТИ ШПАНЦИМА: Надалов тим свим срцем навија за Кирјоса

FOTO: Tanjug/AP

Puna su usta ljubitelja i legendi "belog sporta" koji iznose izdvojeni podatak,  favorizujući Rafaela Nadala.

Kao krunski dokaz toga da je "bik sa Majorke" "GOAT" navodi se broj osvojenih grend slem turnira, koji govori u korist Španca.

Njegove 22 titule naspram 20 srpskog asa trebale bi, prema njihovim rečima, da na pijedestal stave Nadala i u senku bace sve ono što tenis čini, a to definitivno nije igra na samo jednoj podlozi.

Dva tenisera koja su polarizovala planetu su započela kalendarsku godinu na brojci od 20 osvojenih velikih turnira, ali je je potom Nadal došao do prva dva u tekućoj kalendarkoj godini.

Foto arhiva VN

Do prve je stigao uz pomoć političke farse, koja je vođena protiv Srbina na Australijan openu, a do druge "kralj šljake" je došao tako što je opravdao svoj nadimak i trijumfalno napustio obode "Bulonjske šume". 

S obzirom kako Đoković deluje na travi "Ol Ingland Klaba", "El Matador" i njegov tim svesni su da su veliki izgledi da je Špancu ugrožena prednost u trci za brojem grend slem titula, koje se navode kao krunski dokaz Nadalove nadmoći.

Srbin će pokušati da se osveti za neuspeh na Rolan Garosu, a sudeći po izjavi Nadalovog trenera, izgleda da je to uteralo strh u kosti  u tabor tima Noletovog rivala.

- Neću vas lagati, priželjkujem i bolje je da Đoković izgubi finale- rekao je Rođ u podkastu "El Larguero".

- Igra dobro i najbolji je na travi, iskreno plašim se za sudbinu svog pulena u budućnosti nakon svega što se desilo sa povredom dodatno. Mislim da je Nadalova prednost u broju osvojenih grend slem titula ugrožena. Đoković deluje moćno, gledamo njegove mečeve i komentarišemo međusobno koliko je dobar - zaključio izlaganje o najboljem srpskom teniseru trener Rafaela Nadala.

FOTO: Tanjug/AP

54-godišnji stručnjak se ranije divio Nadalovoj sposobnosti da se tako brzo oporavi od Otvorenog prvenstva Francuske. I tvrdio je da će Španac učiniti sve što je moguće da pobedi, zbog svoje ljubavi prema turniru.

- Ne znam gde je Rafael Nadal našao energiju da uradi ono posle Rolan Garosa, uzeo je nekoliko slobodnih dana da napuni baterije. U Parizu je napravio ogroman napor. Odlučio je da dođe u London sa ciljem da osvoji turnir, ali osećali smo da neće sve ići željenim tokom. Oseća se u miru sa sobom, voli konkurenciju i uvek čini sve da dođe do vrha, sada je vreme da se posveti oporavku. Nakon toga daće sve od sebe da ponovo bude na vrhu, ispred svih.

"Biku sa Majorke" je ovo mogla biti tek treća titula na Vimbldonu u karijeri i prva od 2010, ali ga je povreda sprečila da dođe do finala, gde bi skinuti skalp najvećem, bila gotovo pa nemoguća misija...

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, meč Novaka Đokovića i Nika Kirjosa za titulu šampiona Vimbldona 2022. igraće se u nedelju od 15 časova.

Direktan tekstualni prenos tog duela možete pratiti na portalu "Novosti". 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde