NOVAK IMA MAGIČNI NAPITAK: Posle prljavih igara Zapada i optužbi za doping, rešena je misterija, evo šta je konzumirao Đoković

Novosti online

07. 07. 2022. u 21:47

NOVAK Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona posle velikog preokreta protiv Janika Sinera, a nakon meča nastao je pravi haos na društvenim mrežama...

НОВАК ИМА МАГИЧНИ НАПИТАК: После прљавих игара Запада и оптужби за допинг, решена је мистерија, ево шта је конзумирао Ђоковић

Foto: AP

Jedan teoretičar zavere javio se kada je video da Novak nešto pije iz bele flašice i to tokom meča protiv Tima van Rajthovena u četvrtom kolu Vimbldona, a ne tokom minulog duela sa italijanskim teniserom.

Društvenim mrežama krenuo je nakon toga da kruži snimak momenta kada je Nole konzumirao, kako navode, misteriozne supstance.

Naime, trenutno treći teniser sveta bio je u kadru tokom jedne pauze. Đoković je držao flašicu u ruci i pitao  nekoga iz svog tima da li je potrebno u tom trenutku da popije tečnost, što je i učinio uz odobrenje iz lože.

- Veoma bih voleo da znam šta je bilo u ovoj flašici. Sigurno nije bila tečnost i on je gestikulirao ka svom treneru pre nego što je udahnuo nešto iz nje. Vrlo čudno - napisao je engleski novinar Demijan Rajli.

Prosto neverovatno deluje da ljudi mogu da poveruju da se Novak dopinguje i to usred meča, posebno u modernoj teniskoj eri, kada su sveprisutne doping kontrole, kojima je srpski as često podvrgnut. Đokovićev uspeh se jednostavno ne prašta...

Neko racionalan odgovorio da ne postoji teniser ne bi uzimao nešto nedozvoljeno, naočigled svih i pred kamerama, a stigao je i duhovitiji odgovor:

- U boci je helijum. Zar niste videli kako je Đoković poleteo?

FOTO: Tanjug/AP

Britanski "Telegraf" odagnao je sve sumnje, stao u odbranu kralja "belog sporta" i otkrio da je Novak koristio energetski prah, što je praksa u svetu tenisa i koji je navodno srpski as koristio i ranije. Istu supstancu je uzeo i tokom Otvorenog prvenstva Australije 2021, kada je u šaljivom kontekstu prokomentarisao događaj.

- Ta tečnost je bila magični napitak koji je moj fizioterapeut priprema u laboratoriji - rekao je tada kroz osmeh Novak Đoković.

Izvori britanskog lista na Vimbldonu rekli su da ne postoji ništa što bi ukazivalo na to da Nole radi bilo šta nedozvoljeno. U demantovanju sramnih optužbi objašnjeno je da je u pitanju nemešani energetski napitak ili izotonični prah, koji se ne pije, već udiše i guta.

- Ne biste imali nikakvu korist od toga da to uradite usred meča, ali siguran sam da je to izotonično. Mnogi igrači su počeli da jedu prah ("puder"). Uzimaju ga i bez vode. To uglavnom uzimaju pre treninga, jer ih razmrda. Verujem da je ukus u ustima odvratan. Čudno je, ali to oni rade - objašnjeno je.

FOTO: Tanjug/AP

UGLjENI HIDRATI

Ti sportski napici uglavnom sadrže 40 do 80 grama ugljenih hidrata po litru. Mogu da budu efikasan način za rehidrataciju ogranizma. Englezi uz to objašnjenje podsećaju da Nole često tokom meča jede i urme, da bi zadržao nivo energije na visokom nivou tokom iscrpljujućih mečeva.

- Srbin je toliko opsednut ishranom da je govorio da će sebi dozvoliti samo kockicu čokolade posle pobede - podsećaju Englezi na Novakovu veliku brigu o ishrani, podsećaju da je njegova ishrana zasnovana na povrću, pasulju, belom mesu, ribi, voću, orašastim plodovima, semenkama, sočivu i zdravim uljima.

- Moj život se promenio jer sam počeo da jedem pravu hranu za svoje telo, na način koji je moje telo zahtevalo -  citirane su Đokovićeve reči.

MAGNEZIJUM

Takođe, moglo je da se primeti na nekim fotografijama i da je Novak sipao sadržaj iz određene kesice u usta, a nakon detaljnijeg analize redakciji "Telegrafa", deluje da je u pitanju magnezijum i to jednog proizvođača iz Srbije.

Poznato je da magnezijum doprinosi normalnom funkcionisanju organizma, da doprinosi boljem i efikasnijem stvaranju energije, da omogućava brži oporavak i smanjenje umora i iscripljenosti, kao i da sprečava pojavu grčeva u mišićima.

Branilac titule, po predikcijama kladionica, važi za apsolutnog favorita na Vimbldonu, a u polufinalu ga čeka paklena atmosfera i susret sa domaćim teniserom.

Meč je na programu sutra u idealnom terminu, a direktan tekstualni prenos možete pratiti na portalu "Novosti". 

BONUS VIDEO: Veličanstveni Novak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024