NOVAK STRAŠNI: Đoković bez milosti i prema Srbinu, šampion grabi ka završnici Vimbldona!

Č. V.

01. 07. 2022. u 15:46 >> 18:13

NOVAK Đoković ubedljivo je pobedio zemljaka Miomir Kecmanovića sa 6:0, 6:3, 6:4 i plasirao se u osminu finala Vimbldona.

НОВАК СТРАШНИ: Ђоковић без милости и према Србину, шампион граби ка завршници Вимблдона!

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Od prvog do poslednjeg poena na terenu je praktično postojao samo jedan igrač. Nole nijednog momenta nije dozvoljio mlađem kolegi da mu zapreti i pomisli da može da ga zaustavi na putu do sedme londonske krune.

Sve je fukncionisalo savršeno u igri osvajača 20 grend slem titula, ali forhend je bio impresivan - crtao je po terenu tim udarcem Nole i često ostavljao protivnika da u neverici posmatra i pita se šta je potrebno pa da to stane.

Publika se nije propisno ni smestila, a prvi set je bio završen, trajao je samo 24 minuta. Novak nije dozvolio rivalu nijedan gem u tom delu susreta. Podigao se Miša u nastavku duela, no to bilo dovoljno samo za častan poraz.

Jedini pad u igri šestostruki osvajač ovog turnira imao je u finišu meča, kada je vodio sa 5:2 i dozvolio rivalu da priđe na 5:4. Ipak, brzo se presabrao i sprečio bilo kakvu dramu.

Đoković će 14. put igrati osminu finala Vimbldona i 58. na svim grend slemovima. Ovo mu je takođe bila 330. pobeda na najvećim teniskim turnirima.

Novak će u narednom kolu igrati protiv čuda iz Holandije Tima van Rijthovena koji je danas pobedio Nikoloza Basilašvilija.

Treći set: Đoković - Kecmanović 6:0, 6:3, 6:4

6:4 - Novak Đoković je pobedio i plasirao se u osminu finala Vimbldona.

5:4 - Sve je do pre dva minuta bilo praktično gotovo, ali sada je Miša došao na brejk zaostatka. Đoković će drugi put servirati za pobedu.

5:3 - Ne želi još da ode Miša sa Centralnog terena. Imao je Nole 30:0, ali je dozvolio brejk rivalu i prinuđen je da još igra ovaj meč.

5:2 - Evo i duplog brejka. Sada Đoković servira za meč i treću vezanu pobedu iz isto toliko mečeva.

4:2 - Novak je prekopirao zemljaka i osvojio ekspresan gem, takođe sa nulom i dva gema mu nedostaju da se plasira u četvrto kolo.

3:2 - Ovo je Miši bilo potrebno, lak gem - osvojio ga je bez izgubljenog poena i tek drugi put se nije suočavao sa brejk prilikama rivala.

3:1 - Potvrdio je brejk treći teniser sveta. Nije se mnogo igralo u ovom gemu, pošto je 35-godišnjak čak tri poena osvojio servis vinerom.

2:1 - Evo brejka i sada je sve u rukama Novaka Đokovića koji će ako nastavi sa sigurnim servisima brzo biti učesnik osmine finala turnira koji je do sada osvajao šest puta. Inače, Nole odlično čita Mišu i osvaja poene na razne načine.

Novak Đoković/FOTO: AP

1:1 - Nastavlja stariji od dvojice Srba sa odličnom igrom. Jedini problem su mu četiri duple servis greške, no treba reći da ima isto toliko asova.

0:1 - Savršen tenis se igra na Centralnom terenu. Opet je Novak imao brejk priliku, ali nije uspeo da je iskoristi. Zanimljivo samo u jednom od osam servis gemova rivala nije imao brejk priliku.

Drugi set: Đoković - Kecmanović 6:0, 6:3

6:3 - Kecmanović ponovo nije bio ni blizu da zapreti Đokoviću koji igra atmoski tenis i jedan set ga deli od plasmana u osminu finala. Set je okončao izvrsnim lobom.

5:3 - Neverovatna Novakova odbrana, Miša je imao nekoliko prilika da završio poena na mreži, ali na kraju je izbacio loptu u aut i tako omogućio brejk loptu rivalu. Potom mu je i oduzeo servis i došao je u priliku da servira za set.

Novak Đoković/FOTO: AP

4:3 - Drugi vezani gem sa nulom je dobio Đoković. Forhend služi izvrsno trećeg igrača sveta i sa dva vinera iz tog udarca je okončao gem.

3:3 - Odoleva Kecmanović u drugom segmentu meča. Opet se suočio sa dve brejk lopte, no pronašao je način da se izvuče i ponovo poravna rezultat.

3:2 - Lako i brzo 35-godišnjak dobija gem. Ferhend radi odlično kod Novaka, dok Miomir još uvek često greši i tako dodatno olakšava posao iskusnijem zemljaku.

2:2 - Miša je podigao nivo igre. Ovo je prvi gem na servis 30. igrača sveta a da Đoković nije imao brejk priliku.

Miomir Kecmanović/Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

2:1 - Nešto teže je uzeo gem Nole, no nije bilo brejk prilika. Inače, najbolji poen meča osvojio je Miomir koji je iz trka pogodio neverovatnu fohend paralelu. Stariji kolega je morao to da pozdravi aplauzom.

1:1 - Dugo se ovo čekalo. Sigurno je pao kamen sa srca Kecmanović kome je 35 minuta bilo potrebno da osvoji prvi gem u meču, a sada je moglo da bude drugačije jer se suočio sa brejk loptom protivnika.

1:0 - Ne pada nivo igre najboljeg srpskog tenisera. Sedam gemova je odigrano i svako je dobio Nole. Miomir što pre mora da se probudi inače će meč biti brzo gotov.

Prvi set: Đoković - Kecmanović 6:0

6:0 - Strašan set Đokovića. Samo 24 minuta bilo je potrebno osvajaču 20 grend slem titula da dođe do početne prednosti i ukoliko zadrži ovakav nivo igre biće ovo brzih 3:0.

5:0 - Strašan tenis igra Novak u prvom delu meča. Upisao je i prvi as, tako da Miomir za sada nema rešenja za ono što radi treći reket planete na terenu.

4:0 - Mnogo greši mlađi od dvojice Srbna na startu duela. Sve to je olakšalo posao šestostrukom šampiona Vimbldona da stigne do duplog brejka i prkatično stigne nadomak osvajanja prvog seta.

3:0 - Veliku priliku da vrati brejk propustio je Kecmanović. Imao je 0:40, ali onda je proradio servis Đokovića koji mu je pomogao da se izvuče iz teške situacije i odbije nalet zamljaka.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

2:0 - Počelo je dobro za 22-godišnjaka, dobio je prvu dugačku razmenu od 17 poena, ali onda je napravio četiri greške i omogućio Noletu da odmah dođe do brejka.

1:0 - Eskpresno Novak stiže do početne prednosti. Greške Kecmanovića, ali i jedan forhend viner bili su dovoljni da se dobije uvodni gem. Inače, Nole je već na startu napravio i duplu servis grešku, to je uradio na 40:0, pa nije bilo problema.

Prvi će u ovom srpskom okršaju servirati Novak Đoković.

Uoči meča:

Dvojica srpskih igrača odmeriće snage treći put. Prethodna dva meča otišla su u korist Novaka, a zanimljivo je da su oba susreta odigrana u Beogradu.

Đoković je šest puta osvajao ovaj turnir, dok je Kecmanović plasmanom u treće kolo ostvario najbolji plasman.

Trenutno treći igrač sveta je u prva dva kola pobedio Sunvu Kvona i Tanasija Kokinakisa, dok je Miša (30. na ATP listi) bio bolji od Džona Milmana i Alehandra Tabila.

Njihov nedavni okršaj u glavnom gradu Srbije pripao je Đokoviću koji je slavio posle preokreta.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariu čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)