ENGLEZI I SRBIN: Novak Đoković izašao na Centralni teren Vimbldona, a publika... (VIDEO)

V.M.P.

27. 06. 2022. u 15:12 >> 15:14

KONAČNO je osvanulo jutro koje su željno iščekivali ljubitelji "belog sporta", najprestižniji grend slem u godini otvorio je svoje kapije.

ЕНГЛЕЗИ И СРБИН: Новак Ђоковић изашао на Централни терен Вимблдона, а публика... (ВИДЕО)

FOTO: AP

Prethodnih dana najavljivalo se da bi najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao biti dočekan zvižducima kada kroči na ostrvsku travu, te da će sramotan scenario koji je priredila pariska publika postati praksa na grend slemovima i turnirima širom sveta.

Ipak, jedno su Francuzi u teniskom smislu, a nešto drugo Englezi. U teniskom smislu, naravno.

Naime, publika nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu pokazala je kako se cene istinski šampioni i pobednici.

Kada je Đoković ušao na Centralni teren Vimbldona, usledili su gromoglasni aplauzi i ovacije. Englezi su dokazali da je tenis gospodska igra, a da na tribinama sede takođe gospoda, koja su prepoznala veličinu i slobodoumnost srpskog asa.

Vimbldon je i zvanično počeo, titulu u muškom singlu brani Novak Đoković, a direktan tekstualni prenos njegovog duela protiv Sunvu Kvona možete pratiti na portalu "Novosti"

U odsustvu dvojice prvoplasiranih, Danila Medvedeva i Saše Zvereva, glavne konkurente imaće u "večitom rivalu" Rafaelu Nadalu, mladom španskom asu Alkarazu i prošlogodišnjem finalisti Mateu Beretiniju, koji je osvajanjem Štutgarta i Kvinsa potvrdio da je specijalista za travu.

BONUS VIDEO - Poruka rumunske teniske lepotice čitaocima "Novosti"

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna