MONSTRUMI RADE U TENISKIM ORGANIZACIJAMA: "Seksualno sam zlostavljana najmanje 30 puta, a oni nisu uradili ništa"

Novosti online

26. 06. 2022. u 11:15

PENZIONISANA američka teniserka Andrea Jeger šokirala javnost izjavom da je tokom karijere seksualno uznemiravana najmanje 30 puta, a ova izjava uzdrmaće teniske organizacije.

МОНСТРУМИ РАДЕ У ТЕНИСКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА: Сексуално сам злостављана најмање 30 пута, а они нису урадили ништа

Epa / SCOTT BARBOUR

Najavljivana kao nova tinejdžerska teniska senzacija ona je u 19. napustila tenis zbog hronične povrede ramena. Podsetimo, čak sedam puta je išla na operaciju istog.

Teniserka koja sada ima 57 godina igrala je finale Rolan Garosa i Vimbldona. Međutim oba puta je izgubila od legendarne Martine Navratilove.


Posle skoro 40 godina, Andrea Jeger je otkrila da je lakše da sakrije svoju traumu nego da je ponovo proživljava, a kamoli da postane simbol za zlostavljanje ili da bude viđena kao žrtva ili slomljena. 
 

- Imala sam najmanje 30 incidenata sa jednim određenim članom VTA osoblja. Bili su to fizički pokušaji u svlačionici na početku moje karijere. Ta konkretna radnica imala je veliki problem da drži ruke uz sebe - rekla je Andrea za "Independent."

Ona je u mećuvremnu pristupila Anglikanskom redu propovednika, te je priznala da ju je maltretirao i drugi član osoblja VTA.

- Išla sam sa njom i njenom devojkom kolima. Kad smo stigli do mog stana, ispratila me je do vrata i probala je nešto da učini. Pokušala je da me poljubi. Bilo mi je toliko mučno da sam puzala uz stepenice pokušavajući da ne povratim i da me tata ne vidi.

Jegerova kaže da su joj služili i alkoholna pića posle jednog turnira 1982. godine, ali kada se požalila VTA oni nisu uradili ništa.

- Svaki put kada sam pokušaval da se zauzmem za sebe, oni su mi pretili da će neko biti povređen. Rekli su da će, ako kažem još jednu reč o tome, povući stipendiju moje sestre sa Stenforda.

Kako će čelnici ženske teniske organizacije prikriti ovu sramotu i da li će se uopšte oglasiti, reći će zanimljiv period ispred ljubitelja "belog sporta".

Na ovakve stvari se prosto ne sme ostati nem. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)