ŠPANIJA PROGASILA NADALA NAJVEĆIM U ISTORIJI: Kralj Felipe VI udelio najznačajniji kompliment u karijeri "kralju šljake"

V.M.P.

08. 06. 2022. u 19:04

RAFAEL Nadal prošle nedelje je osvojio 14. titulu na Rolan Garosu, čime je sa dve krune više na najvećim teniskim turnirima u godini ispred Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Pored trenerskog tima i porodice "El Matadora", španski kralj Felipe VI bio je među gledaocima na prelepom teniskom zdanju "Filip-Šatrije" u finalu.

ШПАНИЈА ПРОГАСИЛА НАДАЛА НАЈВЕЋИМ У ИСТОРИЈИ: Краљ Фелипе VI уделио најзначајнији комплимент у каријери краљу шљаке

FOTO: Tanjug/AP

Rafa je članu kraljevske porodice dao mnogo razloga za zadovoljstvo, pobedivši Kaspera Ruda sa 6:3, 6:3, 6:0, i posle samo dva sata i 18 minuta podigao 22.  grend slem titulu. Ono što zvuči potpuno neverovatno bilo je to 14 finale u Bulonjskoj šumi Španca i svih 14 puta napuštao je obode Pariza trijumfalno. Ukupno je upisao 112 pobeda u 115 mečeva na njegovom omiljenom turniru i podlozi.

Uprkos mnogim neuspesima sa povredama, Rafa je prvi put u karijeri osvojio prva dva velika turnira u godini i ispisao nove stranice istorijskih knjiga "belog sporta". Kralj Felipe VI čestitao je Nadalu posle meča i označio ga kao najznačajnijeg španskog sportistu svih vremena.

- Rafa je bez dileme najveći sportista u istoriji Španije. Na kraju meča zahvalio sam mu se. Španija mora da mu oda počast za sve ono što je činio godinama unazad. On je kralj Rolan Garosa i sveta tenisa. Učinio je nešto što će biti preteško dostići.

Podsetimo, "kralj šljake" je do 14. titule na Otvorenom prvenstvu Francuske došao pobedivši čak osam protivnika u samo dve nedelje. Ali pred njim je sada najljuća bitka, ona sa stravičnom povredom, koju je samo kratkoročno zamaskirao ubrizgavanjem injekcija.

Ono što sledi jeste Vimbldon, u kome će ljubitelji tenisa uživati od 27. juna. Da li je Nadal u stanju da napravi novi čudesan povratak, pitanje je koje muči tenisku planetu, ali će i sve oči javnosti biti uprte u njega, s obzirom na insinuacije o korišćenju dopinga.

BONUS VIDEO: Grend slem titule kraljeva tenisa

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)