NADAL NE MOŽE DA HODA: "Bik sa Majorke" na štakama, plaća danak igranja pod injekcijama (VIDEO)

V.M.P.

08. 06. 2022. u 09:14 >> 09:17

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal trijumfalno je napustio obode "Bulonjske šume", načinivši veliki podvig i pokazavši neverovatnu moć regeneracije i igranja vrhunskog tenisa pod opterećenjem stravičnih bolova u stopalu.

НАДАЛ НЕ МОЖЕ ДА ХОДА: Бик са Мајорке на штакама, плаћа данак играња под инјекцијама (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Glad za trofejima "El Matadora" mnogi sportski stručnjaci isticali su poslednjih dana da bi mogla imati negativan uticaj na njegovo zdravlje dugoročno. Snimci koji su isplivali u javnost potvrđuju da su predikcije bile tačne i da je rizik odneo svoj danak.

Naime, Nadal se zaputio u Barselonu, kako bi dobio prvi radiofrekventni tretman na stopalu, dajući sve od sebe da pronađe trajno rešenje za svoj tekući problem i pruži sebi šansu da se takmiči na Vimbldonu. Rafa je propustio drugi deo sezone 2021. zbog bolova u stopalu, podvrgnut je manjoj proceduri u septembru i ponovo je počeo sa treninzima početkom ove godine.

Juče je krenuo put Katalonije, u nadi da će novi zahvat imati pozitivan uticaj na njegove fizičke sposobnosti u narednom periodu. Snimak koji dolazi sa aerodroma, neposredno pre nego što se ukrcao, govori da je Španac u jako lošem stanju. Do pre nekoliko dana bio je mašina koja je pokrivala svaki deo pariske šljake, a sada je viđen na štakama.

Lep gest Nadala je to da je uprkos svemu našao vremena da podeli nekolicinu autograma, obožavaocima koji su došli da ga isprate na putovanje od ogromne važnosti za njegovu dalju karijeru. 

Podsetimo, "kralj šljake" je do 14. titule na Otvorenom prvenstvu Francuske došao pobedivši čak osam protivnika u samo dve nedelje. Ali pred njim je sada najljuća bitka, ona sa stravičnom povredom, koju je samo kratkoročno zamaskirao ubrizgavanjem injekcija.

Ono što sledi jeste Vimbldon, u kome će ljubitelji tenisa uživati od 27. juna. Da li je Nadal u stanju da napravi novi čudesan povratak, pitanje je koje muči tenisku planetu, ali će i sve oči javnosti biti uprte u njega, s obzirom na insinuacije o korišćenju dopinga. 

 

BONUS VIDEO: Grend slem titule

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije