ENGLEZI VRAĆAJU BODOVE NA VIMBLDONU? Bord ATP i Englezi pokušavaju da nađu rešenje

Novosti online

25. 05. 2022. u 11:44

VIMBLDON je pravo niotkuda, usled rata u Ukrajini, od najprestižnijeg teniskog događaja postao najplaćeniji egzibicioni turnir, a nadaju se organizatori da će to uspeti da promene do početka takmičenja na Ol ingland klubu.

ЕНГЛЕЗИ ВРАЋАЈУ БОДОВЕ НА ВИМБЛДОНУ? Борд АТП и Енглези покушавају да нађу решење

Foto: EPA

Odlukom da zabrani učešće teniserima i teniserkama sa ruskog podneblja turnir je ostao bez VTA i ATP bodova za narednu sezonu.

Rukovodstvo Vimbldona ipak želi da privoli tenisere da učestvuju, spremili su bogat nagradni fond, ali...

"Dejli mejl" prenosi da čelnici Vimbldona putuju u Pariz kako bi sa bordom ATP pokušali da pronađu rešenje za spornu odluku.

Ipak, da bi došlo do promene odluke, potrebno je i da Vimbldon popusti, odnosno Rusima i Belorusima dozvoli učešće na londonskom turniru.

Za sada nema naznaka da bi bilo koja strana mogla da popusti, ali izjava francuskog tenisera Benoa Pera "da 99 posto tenisera želi da igra za bodove na Vimbldonu" mogla bi da bude prevaga.

Kako javlja "Dejli Mejl", britanski teniser Den Evans je rekao kako postoje razgovori o promeni te odluke, a Vimbldon najavljuje promene ukoliko im ova inicijativa ne uspe.

Oni bi, naime, za sledeću sezonu koristili samo rezultate sa turnira na travi koji se uglavnom igraju u Britaniji da utvrde nosioce za Vimbldon 2023. godine, pa bi tako dodatno "pritisli" igrače da nastupaju na ovom turniru.

Podsetimo, titulu na Vimbldonu brani Novak Đoković, kao i na Rolan Garosu.

BONUS VIDEO: Đoković, trening sa Kecmanovićem

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba