FEDERER SE VRAĆA NA VIMBLDON! Ali ne ove godine: "To je posebno mesto za njega"

O. M.

19. 05. 2022. u 13:12

OSMOSTRUKI šampion Vimbldona Rodžer Federer planira da bar još jednom učestvuje na nezvaničnom prvenstvu sveta za tenisere.

ФЕДЕРЕР СЕ ВРАЋА НА ВИМБЛДОН! Али не ове године: То је посебно место за њега

FOTO: AP/Tanjug

To se neće desiti ove godine jer je Vimbldon na rasporedu prerano da bi se Švajcarac oporavio od operacije kolena koju je imao prošlog avgusta. On će se ove godine ipak pojaviti u Londonu, gde će ovog septembra biti član tima Evropa na Lejver kupu.

Toni Godsik, koji je sa Rodžerom jedan od osnivača Lejver kupa, poručio je navijačima da je potrebno još vremena da se Švajcarac vrati na teren.

- Da li bi mogao da odigra neki turnir pre septembra? Možda je i to moguće, ali verovatnije da će sačekati jesen. Ne želi da se obaveže ni za šta prerano pa da posle mora da se povlači. Ali do Lejver kupa ima dovoljno vremena ako sve bude išlo po planu sa rehabilitacijom - kaže Federerov agent.

Prošle godine Federer se posle prve operacije prerano vratio na teren u želji da bude spreman za Vimbldon, ali je time samo zakomplikovao probleme sa kolenom pa je morao na novu operaciju. 

Švajcarac je tada i sa samo jednom nogom, kako je slikovito opisao Godsik, imao solidan turnir na Ol Ingland klabu. Stigao je do četvrtfinala gde ga je zaustavio Hubert Hurkač u tri seta - 6:3, 7:6(4), 6:0.

- Ovoga puta neće žuriti. Želi da bude siguran da je sto odsto spreman. Ne radi se samo o kolenu, nego o fizičkoj spremi, mišićnoj masi i kondiciji. Vimbldon je posebno mesto za njega i mislim da bi voleo da se još jednom okuša tamo - zaključio je Godsik.

BONUS VIDEO - Đokoviđev trening sa Kecmanovićem

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije