ĐOKOVIĆ PRECRTAO FEDERERA: "Nadal je moj najveći rival u karijeri!"

Novosti online

17. 05. 2022. u 14:28

NOVAK Đoković je u pravom trenutku ušao u formu. Srbin je pomeo konkurenciju u Rimu i sada na Rolan Garos stiže kao prvi favorit za naslov.

ЂОКОВИЋ ПРЕЦРТАО ФЕДЕРЕРА: Надал је мој највећи ривал у каријери!

FOTO: Tanjug/AP

Po kladionicama, Srbin je glavni favorit i ne beži od toga da je predvodnik i na toj listi.

- Što se tiče rankinga i toga kako sam igrao proteklih nedelja, svakako vidim sebe kao jednog od favorita. Ne provodim mnogo vremena u razmišljanju o tome ko će pobediti ili ko ima najveće šanse. Uvek mislim na sebe. Idem tamo sa najvećim ambicijama, posebno zbog toga kako sam igrao u Rimu. Dopadaju mi se moje šanse - rekao je Novak Đoković za "Marku".

Žreb je izuzetno važna stavka na grend slem turnirima, pošto se igra na tri dobijena seta, pa izbeći neki maraton je uvek bonus plus na putu do trofeja.

- Očigledno je da je žreb nešto na šta ne mogu da utičem, ali on će svakako odrediti moj put ka daljoj fazi turnira. Igra se u tri dobijena seta, svaki drugi dan. To je grend slem. Drugačije je, morate tome različito i da pristupite. Ipak, zbog toga kako sam se osećao na terenu poslednjih nedelja, mislim da mogu da doguram daleko.

Zanimalo je španske novinare i ko je najveći Đokovićev rival u karijeri. Novak je izabrao njihovog miljenika i precrtao Federera.

- Uvek smo se dobro takmičili. Federer i Nadal su oduvek bili tu, ali za mene, Nadal je moj najveći rival u karijeri. Sazreo sam kao igrač jer me je on gurao da idem u tom pravcu - rekao je Novak za "Marku".

Kada su ga pitali razmišlja li poput svojih rivala i o povlačenju, bio je jasan:

- Ne osećam da sam na kraju karijere, godine su samo običan broj.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca