NADAL BEZ TITULE NA ŠLJACI PRED ROLAN GAROS: Lav u Pariz stiže ranjen

Đ. SAMOILOVIĆ

13. 05. 2022. u 21:38

KAŽU da je ranjeni lav najopasniji. U slučaju Rafaela Nadala i njegovog igranja na Rolan Garosu (od 22. maja do 5. juna), ta konstatacija se može gledati iz dve vizure.

НАДАЛ БЕЗ ТИТУЛЕ НА ШЉАЦИ ПРЕД РОЛАН ГАРОС: Лав у Париз стиже рањен

FOTO: AP

Nema dileme da je Španac u Parizu najopasnija moguća "zverka", 13 puta podignut pehar musketara sam po sebi je dovoljan svedok o Rafinom učinku na drugom grend slemu u godini.

Isto tako, činjenica je da je Nadal ranjen. Bolne grimase u porazu od Denisa Šapovalova u osmini finala mastersa u Rimu (2:1) i hronični problemi sa stopalom, koje vuče još od početka karijere usled "Miler-Vajs" sindroma, stavile su i pod upitnik Rafin nastup na Rolan Garosu.

Španac posle meča sa Šapovalovom nije želeo previše da se izjašnjava o potencijalnom odustanku od najmilijeg turnira, ali je priznao da ga stopalo ponovo muči.

- I dalje verujem da ću imati opcije sledeće nedelje. Moram da dovedem stopala u stanje da mogu da igram. Imam samopouzdanja, vidim pozitivne stvari - kazao je Rafa.

Simptomatično je i to što će Nadal prvi put u karijeri otići na Otvoreno prvenstvo Francuske bez titule na jednom turniru na šljaci.

Ne računajući 2020. godinu korone, u kojoj se Rolan Garos igrao u septembru, a pre njega na programu bili Kicbil, Rim i Hamburg. Rafa je tada nastupio samo u prestonici Italije, odigrao tri meča, pa kasnije u Bulonjskoj šumi podigao svoj poslednji pehar Rolan Garosa. U 2022. odigrao je samo pet mečeva na šljaci, tri u Madridu i dva u Rimu. U rodnoj grudi, Karlos Alkaraz ga je savladao, dok je Šapovalov preuzeo ulogu dželata u Večnom gradu.

Rafi je problem napravila i povreda rebara, zbog koje je morao da pauzira do tada izvrsnu godinu.

- Tokom kratkog perioda sam igrao svoj najbolji tenis od kako sam se vratio. Neću prestati da verujem, niti da prestanem da se borim za šansu. U slučaju da postoji i najmanja mogućnost, spreman sam da se borim. To je ono što znam da radim. Ne znam šta će se dogoditi sutra, ne znam šta će se dogoditi za dve nedelje - dodao je Rafa.

Priznao je i da sve teže trenira, pa je i donekle logično to što navijači sa skepsom iščekuju Rafine nastupe na Rolan Garosu. Ako ih uopšte bude.

- Nekad više, nekad manje. Danas je bilo ludo. Teško da mogu da vežbam na pravi način nekoliko dana u nizu - istakao je Nadal i podvukao rečenicom koja možda i najbolje oslikava njegove napore na teniskim terenima. - Ne, nisam povređen. Ja sam igrač koji živi sa povredom. 

BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna