ČUDO NEVIĐENO: Nadal doživeo senzacionalan poraz, ništa od derbija Đoković - Rafa u Madridu, Novaka čeka još teži rival!

D. N.

06. 05. 2022. u 18:41

RAFAEL Nadal je eliminisan sa mastersa u Madridu, korak pre dugo očekivanog okršaja u kome su on i Novak Đoković trebalo prvi put da igraju od prošlogodišnjeg Rolan Garosa, kada je Nole savladao "kralja šljake" i potom osvojio taj grend slem.

ЧУДО НЕВИЂЕНО: Надал доживео сензационалан пораз, ништа од дербија Ђоковић - Рафа у Мадриду, Новака чека још тежи ривал!

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, u prestonici Španije oni neće odmeriti snage.


Đoković je "svoj deo posla" obavio, savladavši Huberta Hurkača plasirao se u polufinale, ali u Rafa neće biti rival, već 18-godišnja teniska senzacija: Karlos Alkaraz je pobedio Nadala u četvrtfinalu sa 6:2, 1:6, 6:3.

Karlos Alkaraz na meču protiv Rafaela Nadala na ATP mastersu u Madridu / FOTO: Tanjug/AP

Učionije to u fantastičnom meču, koji je imao i neočekivani 15-minutni prekid kada je, početkom drugog seta, jednoj ženi pozlilo u publici (ali je, posle intervencije lekara, izašla sa tribina, pa je delovalo da joj je bolje).

Pre i posle tog prekida, istinski ljubitelji tenisa uživali su u duelu aktuelne i, po mnogim očekivanjima, buduće legende španskog i svetskog tenisa.


Alkaraz je maestralno otvorio ovaj meč, činilo se u uvodnoj deonici da će duža Rafina pauza zbog loma rebara ipak biti preveliki problem da se nadmeće sa supertalentovanim omladincem, ali se Nadal vratio "u svom stilu". Bar na neko vremen.


Pomenuti prekid, pri vođstvu iskusnijeg Španca od 3:1 i 40:15 u drugoj deonici, nije ga omeo da dovrši započeto u tom segmentu, ali je onda i "novi Nadal", kako Alkaraza zovu neki teniski poznavaci, uzvratio udarac rekorderu po broju grend slem titula.


Zagospodario je ovaj mladić terenom briljirajući s onovne linije, tek posle dva sata i 11 minuta dozvolio je slavnijem sunarodniku prvi as, ali tada je već vodio sa velikih 4:1 i grabio ka prvoj pobedi nad Rafom u njihovom trećem međusobnom susretu.

Nju je i ostvario, posle vrlo zanimljive završnice kada se o potezima radi, ne baš i po rezultatu jer Nadal nije uspevao da nadoknadi propušteno.

Na kraju, nema sumnje, 18-godišnji Alkaraz će večno pamtiti ovaj meč, ali će pamtiti i onaj koji sledi: u madriskom polufinalu igraće prvi put u životu protiv Novaka Đokovića.

(Mada, nedavno su Đoković i Alkaraz odigrali set i po, a rezultat tog odmeravanja snaga - bio je više nego zanimljiv...)


BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!