ĐOKOVIĆ BEZ PETE "KRUNE": Novak briljirao 2021. kao retko kad, ali ga nisu proglasili za najboljeg sportistu sveta

Novosti online

24. 04. 2022. u 21:22

NIJE najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeo peti put da osvoji nagradu za sportistu godine. To priznanje je ovoga puta dobio svetski šampion u Formuli 1 Maks Ferstapen.

ЂОКОВИЋ БЕЗ ПЕТЕ КРУНЕ: Новак бриљирао 2021. као ретко кад, али га нису прогласили за најбољег спортисту света

FOTO: Tanjug

On je prvi put dobio nagradu "Laureus", a peti put je ona završila u rukama nekog od vozača Forlume 1. Pre njega dobitnici su bili Mihael Šumaher (dva puta) te po jednom Sebastijan Fetel i Luis Hamilton.

Inače, Holanđanin je prošle sezone prvi put osvojio tituku u najbržem cirkusu na svetu i na taj način prekinuo dominaciju Hamiltona.

- Nagrada nije samo za mene, već za ceo tim koji je iza mene i koji radi naporno kako bih ja imao šansu da pobeđujem - rekao je Ferstapen.

Pored Đoković i Ferstapena, među nominovanim sportistima našli su se još Tom Brejdi (Američki fudbal), Kejleb Dresel (plivanje), Eliud Kipčoge (atletika) i Robert Levandovski (fudbal).

Podsetimo, Novak je ovu nagradu prvi put osvojio 2012. godine, a potom i 2015, 2016. i 2019. godine. Legendarni atletičak Jusein Bolt je takođe četiri puta bio najbolji, dok je jedini sa pet priznanja Rodžer Federer.

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri