JEDVA DOČEKALI: ATP "proslavio" šok-poraz koji je Novak Đoković doživeo na mastersu u Monte Karlu

Novosti online

13. 04. 2022. u 17:16

Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina sastali su se u drugom kolu mastersa u Monte Karlu, a ne samo da konačan rezultat nije bio onakav kakvim su se nadali Noletovi navijači, pa i sam najbolji teniser sveta, već kao da je taj epilog izazvao radost u Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP).

ЈЕДВА ДОЧЕКАЛИ: АТП прославио шок-пораз који је Новак Ђоковић доживео на мастерсу у Монте Карлу

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je protiv Fokine doživeo poraz, usled čega u 2022. godini, iako je najbolje rangirani teniser sveta, ima skroman učinak 2-2.

ATP, kao što je od ranije poznato, ne gleda baš s blagonaklonošću na svog donedavnog predsednika Saveta igrača, jer je Nole napustio tu funkciju i, shvativši da se pomenuta organizacija baš ne bori za tenisere kako on misli da bi bilo pravedno i valjano, osnovao sa kolegama jedno nezavisno udruženje (PTPA - Asocijacija profesionalnih igrača tenisa).

Nije se ATP proslavio ni reakcijama kada je Đoković prolazio kroz "australijsku golgotu", a ni sada, kada je doživeo iznenađujući poraz od Španca.

Samo što se taj meč završio, na Tviter kanalu statističkog odeljenja pomenute Asocijacije, koje se baš ne oglašava svakog dana, "odmah" je osvanuo podatak da je baš pomenuti susret jedan od onih u kojima je Novak doživeo veliki broj brejkova.

Zapravo, prvi put se desilo da u jednom meču na dva dobijena seta Đoković devet puta izgubi svoje servis-gemove.

Prethodno, to je doživeo četiri puta, ali isključivo na grend slem turnirima: 

Najpre 2005. protiv Marata Safina na Australijan Openu, potom te iste godine od Giljerma Garsije lopeza na Vimbldonu, zatim 2012. od Rafaela Nadaala na Rolan Garosu i, poslednji put do juče, 2019. od Dominika Tima na Otvorenom prvenstvu Francuske.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati